Biskvit iz mikrovalovke je pripravljen zelo hitro in zato zelo primeren za pripravo različnih sladkih ali slanih krožnikov. Sestavine lahko pripravimo v naprej, ga toplega postrežemo neposredno po pripravi v mikrovalovki ali zamrznemo in uporabimo kasneje.
Prvo so ga pripravili pri Sosi z uporabo liofilizirane zelenjave v prahu za kot dodatek slanim krožnikom. Slan biskvit iz korenja, rdeče pese, zelene, paradižnika. Hitra priprava in rahla penasta tekstura sta seveda pripomogla, da biskvit iz mikrovalovke uporablja v svojih receptih večino vrhunskih chefov.
Namen današnjega recepta je, da se spoznate s to vrsto dodatka vašim kreacijam in sicer bomo pripravili lešnikovo tartino z japonskim citrusom Yuzu in okrašeno z biskvitom iz mikrovalovke in 22 karatnim zlatom, kar daje dodaten čar ekskluzivnosti. Recept prihodnjič, danes biskvit iz mikrovalovke. Recept je pripravil mojster Marc Pauquet na našem zadnjem seminarju v Horeca centru.
Sestavine:
Priprava:
SUPER POPUSTI