9/9

Kostanjeva rezina

17/01/2019

Čudovita sladica iz maroni kreme in hrustljavega listnatega testa

Karamelizirano listnato testo

Sestavine:

  • Listnato testo
  • Slakor v prahu
  • Kakavovo maslo Mycriyo

Priprava:

  • Testo razvaljamo na debelino 2 mm in ga potresemo s sladkorjem. Pečemo pri 230°C, da pozlati. Vzamemo ga iz pečice in enakomerno potresemo s kakavovim maslom v prahu Mycryo in postavimo nazaj v pečico za 2 minuti. Kakavovo maslo se bo stopilo in naredilo vodo neprepustno plast. Testo bo dolgo časa ostalo hrustljavo.

Krema iz maronov

Sestavine:

  • 500 g Krema maroni"Creme de Marrons"
  • 500 g Pasta maroni"Pate de Marrons"
  • 100 g Smetana
  • 55 g Instangel Sosa
  • 1100 g Stepena smetana
  • 30 g Whisky Red Jacket 40˘

Priprava:

  • Maroni kremo in pasto zmešamo med seboj. Smetano rahlo segrejemo do cca 40°in v njen raztopimo želatino v prahu Instangel Sosa. Umešamo v maroni kremo. Dodamo rahlo stepeno smetano in na koncu whisky Red Jacket 40°.

*Opomba

Instangel Sosa je živalska želatina v prahu (mleti lističi želatine) s to prednostjo, da je ni potrebno segrevati, ne namakati, ker deluje že na hladno. Priporočamo, da so jo vmeša v toplo tekočino, da bolje "prime".

Kremo damo v dresirno vrečko, jo zapreko in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da želatine gelificira. Kremo imamo v hladilniku pripravljeno za uporabo "mise un plas". Ko dobimo naročilo za sladico jo samo sestavimo in ponudimo.

*Opomba

Za aromatiziranje krem ne uporabljajte alkoholnih pijač temveč alkoholne arome. Si istega originalnega porekla kot pijače temveč z nekoliko višjo alkoholno stopnjo toda za 2-4x intenzivnejšo aromo. Zato v recepte dodajamo manj alkohola in več arome. Namen alkoholnih arom je dodajanje okusa ter podaljševanje roka trajanja proizvodov.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah