14/01/2019
Chessecake je klasična in izjemno priljubljena ameriška sladica, pripravljena iz mehkega kremnega sira kot je Philadelphija. Klasičen okus zaokrožuje izjemna bela čokolada Callebaut Gold, pripravljena iz karameliziranega mleka. Navduši po polnem okusu in prestižni zlati barvi.
Za pripravo smo uporabili silikonski model za porcijske sladice Pavoni "Passion" PX4305. Za pripravo večje torte priporočamo model PCB-Creation ali srce v modernejši obliki.
Bretonski biskvit
Sestavine:
- 60 g pasterizirani rumenjaki
- 132 g trsni sladkor
- 168 g maslo
- 200 g moka
- 2 g sol
- 8 g pecilni prašek
Priprava:
- vse sestavine med seboj zmešamo v KitchenAid mešalcu, razvaljamo na 4 mm in pečemo 20 minut pri 160°C.
Karamelni cheesecake
Sestavine:
- 160 g maslo
- 160 g trsni sladkor
- 320 g sira Philadelphija
- 200 g jajca
- 30 g sok limone
- 0,25 g vanilja
- 53 g želatina v prahu
- 265 g voda za želatino
- 180 g Callebaut Gold
Priprava:
- Na 82°C segrejemo maslo, sladkor, jajca in vaniljo. Dodamo limonin sok zmes želatine in Karamelno Callebaut Gold čokolado. Emulgiramo.
Slana karamela
Sestavine:
- 250 g trsni sladkor
- 250 g glukoza
- 90 g voda
- 200 g smetana
- 100 g maslo
- 4 g sol
- 0,25 g vanilja
- 200 g Callebaut Gold
Priprava:
- Zavremo smetano, sol in glukozo. Iz sladkorja na suho naredimo karamel. Dodamo smetano. Dodamo čokolado, vaniljo in maslo, dobro premešamo.
Callebaut® Gold obliv
Sestavine:
- 180 g trsni sladkor
- 180 g glukoza
- 90 g voda
- 2 g zlata barva
- 300 g Callebaut Gold
- 120 g sladkano kondenzirano mleko
- 15 g želatina v prahu
- 65 g voda za želatino
- 100 g koncentriran nappage
Priprava:
- Zavremo sladkor, vodo in glukozo na 105°C. Prelijemo preko ostalih proizvodov in emulgiramo. Ohladimo in postavimo v hladilnik za 12 ur. Pred uporabo segrejemo na 40°C.