9/9

Karamelni "cheesecake"

14/01/2019

Chessecake je klasična in izjemno priljubljena ameriška sladica, pripravljena iz mehkega kremnega sira kot je Philadelphija. Klasičen okus zaokrožuje izjemna bela čokolada Callebaut Gold, pripravljena iz karameliziranega mleka. Navduši po polnem okusu in prestižni zlati barvi.

Za pripravo smo uporabili silikonski model za porcijske sladice Pavoni "Passion" PX4305. Za pripravo večje torte priporočamo model PCB-Creation ali srce v modernejši obliki.

Bretonski biskvit

Sestavine:

  • 60 g pasterizirani rumenjaki
  • 132 g trsni sladkor
  • 168 g maslo
  • 200 g moka
  • 2 g sol
  • 8 g pecilni prašek

Priprava:

  • vse sestavine med seboj zmešamo v KitchenAid mešalcu, razvaljamo na 4 mm in pečemo 20 minut pri 160°C.

Karamelni cheesecake

Sestavine:

  • 160 g maslo
  • 160 g trsni sladkor
  • 320 g sira Philadelphija
  • 200 g jajca
  • 30 g sok limone
  • 0,25 g vanilja
  • 53 g želatina v prahu
  • 265 g voda za želatino
  • 180 g Callebaut Gold

Priprava:

  • Na 82°C segrejemo maslo, sladkor, jajca in vaniljo. Dodamo limonin sok zmes želatine in Karamelno Callebaut Gold čokolado. Emulgiramo.

Slana karamela

Sestavine:

  • 250 g trsni sladkor
  • 250 g glukoza
  • 90 g voda
  • 200 g smetana
  • 100 g maslo
  • 4 g sol
  • 0,25 g vanilja
  • 200 g Callebaut Gold

Priprava:

  • Zavremo smetano, sol in glukozo. Iz sladkorja na suho naredimo karamel. Dodamo smetano. Dodamo čokolado, vaniljo in maslo, dobro premešamo.

Callebaut® Gold obliv

Sestavine:

  • 180 g trsni sladkor
  • 180 g glukoza
  • 90 g voda
  • 2 g zlata barva
  • 300 g Callebaut Gold
  • 120 g sladkano kondenzirano mleko
  • 15 g želatina v prahu
  • 65 g voda za želatino
  • 100 g koncentriran nappage

Priprava:

  • Zavremo sladkor, vodo in glukozo na 105°C. Prelijemo preko ostalih proizvodov in emulgiramo. Ohladimo in postavimo v hladilnik za 12 ur. Pred uporabo segrejemo na 40°C.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah