9/9

Gold Quintin - sladica z grenivko in zeleno

17/01/2019

Gold Qiuntin - Edelcouverture™

Bela čokolada s karamelo čudovito kremastega karamelnega okusa in zlate barve.

Najnovejši izziv in trend v sladki kulinariki je fuzije zelenjave in čokolade. Počasi si moramo iz glave izbiti določene predsodke, kaj paše k določeni hrani. V mednarodni kulinariki je zelo močan vpliv azijske kuhinje, predvsem japonske, ki nima predsodkov in čudoviti meša med seboj sladko, pekoče, trpko, kislo ...

Vključevanje zelenjave v sladke jedi je zato velik izziv za nove razsežnosti. Korenčkova torta ni nič posebnega in jo že dolgo poznamo. Različne zelenjave kot so rdeča pesa, zelena, paradižnik ... se neverjetno ujemajo s tradicionalnimi sestavinami sladkih jedi. In zelena je ena izmed njih. Dodali smo jo samo za vzorec, da poskušamo prebuditi vašo domišljijo.

Osnova sladice pa je neverjetna nova bela čokolada s karamelo, ki ponovno postavlja Carmo na piedestal odličnosti in enkratnosti. Ne pozabimo, da je Carma mlečna čokoladna kuvertura Clair že nekaj let sploh najboljša mlečna čokolada na svetu. Švicarji pač znajo s čokolado in tega jim prav gotovo ne moremo oporekati.

Recept za 16 porcij

Mandljev biskvit

Sestavine:

  • 60 g CARMA® marcipan
  • 125 g rumenjaki
  • 50 g sladkor
  • 125 g beljaki
  • 75 g sladkor
  • 100 g moka

Priprava:

  • CARMA® marcipan, stepemo skupaj z rumenjaki in sladkorjem v gladko zmes. Stepemo beljake in sladkor v sneg do mehkih konic. Dodamo presejano moko in zlijemo v model 17x24 cm ter pečemo 8 minut pri 180°C v kovenkcijski pečici.

Čokoladna pena (mousse)

Sestavine:

  • 60 g smetana
  • 80 g pire pasijonke
  • 30 g rumenjaki
  • 300 g CARMA® Gold Quintin kuvertura
  • 8 g želatina v lističih
  • 250 g stepena smetana

Priprava:

  • Smetano in pire pasijonke zavremo, hitro vmešamo rumenjake in segrejemo na 85°C. Prelijemo preko kuverture in namočene želatine. Ohladimo na 35°C in vmešamo stepeno smetano.
  • Mousse nanesemo na osnovo iz biskvita in zamrznemo. Zamrznjeno razrežemo na okroglo obliko.

Lešnikov sladoled

Sestavine:

  • 80 g rumenjak
  • 80 g sladkor
  • 250 g jogurt
  • 110 g CARMA® praline pasta 1:1
  • 30 g praženi lešniki
  • 20 g Amaretto liker
  • 2 g solni cvet

Priprava:

  • Vse sestavine med seboj zmešamo in zamrznemo v Rawzer (Pacojet) posodi ter naredimo sladoled.

Crème fraiche

Sestavine:

  • 200 g kisla smetana
  • 20 g sladkor
  • 5 g limonin sok

Priprava:

  • Vse sestavine med seboj zmešamo in jih s pomočjo glavnika nanesemo na servirni krožnik.

Kompot iz grenivke in zelene

Sestavine:

  • 3 grenivka
  • 50 g zelena
  • 30 g sladkor
  • 1 g strok vanilje "Black Bourbon"
  • 30 g CARMA® Brilliant-Gel

Priprava:

  • Grenivne fileramo. Zeleno skuhamo v soku grenivke, sladkorja, vaniljevega stroka in navtralne želatine (nappage) CARMA® Brilliant-Gel. Ohladimo in dodamo rezine grenivke.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah