Pripravila in fotografirala: Anja Benet
FONDANT IZ KOSTANJEVE KREME S KARAMELNO ČOKOLADO
Fondant je francoska sladica, ki navduši vsakega ljubitelja čokolade. Zelo je podoben souffleju, le da fondant pred postrežbo zvrnemo iz modelčka pri katerem je struktura hrustljava, notranjost pa tekoča sredica.
Za vas sem pripravila hiter in enostaven recept, ki tokrat ni povsem navaden ampak z nekaj jesensko-zimskega pridiha.
RECEPT Sestavine - 180 g kostanjeve kreme Clement Faugier - 2 jajci - 30 g kostanjeve moke Clement Faugier - 30 g Gold ® karamelne čokolade - 1 žlička vanilije v prahu |
|
Priprava 1. V posodi mešalnika dolgo intenzivno mešamo jajca s kostanjevo kremo, da nastane gostejša zmes. 2. Nato dodamo kostanjevo moko. 3. V drugi posodi stopimo karamelno čokolado, na pari ali v mikrovalovni pečici. 4. Dodamo še vanilijo v prahu in premešamo. 5. Notranjost modelčkov premažemo z maslom in pečico segrejemo na 200° C. 6. Testo vlijemo v modelčke in pečemo cca. 9 minut (odvisno od velikosti modelčka). 7. Če želimo lahko postrežemo s stepeno smetano ali vanilijevim sladoledom.
Vrhunske izdelke iz maronov podjetja Clement faugier in Agrimontana dobite v naši trgovini ali spletni trgovini Gourmetshop.si. |
Brez objav
SUPER POPUSTI