14/01/2019
Sladica iz pistacijeve angleške kreme in Amareno Fabbri
Pred vami je enostaven recept za sladico kremastega značaja z dodatkom višnjevega sirupa Amarena Fabbri.
Sveža kremasta slaščica, z dodatkom delikatesnega preliva Amarena Fabbri, katero serviramo jo v steklenem kozarcu.
Sestavine:
- 400 g mleko
- 750 g na pol stepene smetane
- 200 g Pastovocrem Fabbri
- 200 g Moussecream 5+ Fabbri
- 120 g Delipaste pistacija Fabbri
Priprava:
- Mleko segrejemo do 60 stopinj, dodamo Moussecream in ga dobro umešamo. Skupaj zmešamo Pastovocrem in delipaste pistacijo – temperatura 12-15 C. Umešamo še na pol stepeno smetano.
Sestava sladice:
- Na dno kozarca damo zdrobljene piškote in drobljene lešnike. Sledi plast narejene kreme, vrh pa prelijemo z Nappage amareno in okrasimo z amareno Fabbri. Potresemo še z Grue de cacao - praženimi kakavovimi zrni.