Tradicionalna torta črni gozdiček, znana tudi po imenu Schwarzwälder Kirschtorte, izhaja iz nemške regije Schwarzwäld (prevod: črni gozd).
Nemška pokrajina Schwarzwald (Črni gozd), je hribovita in z gozdom poraščena pokrajina na jugozahodu Nemčije. Znana je po odličnih češnjah in seveda Kirschu češnjevemu žganja ,ki se pravzaprav kuha iz višenj. Pokrajina je nedvomno najbolj poznana po slavni Schwarzwälder Kirschtorte, ki se prvič omenja v zapisu leta 1934 v Berlinu. Govori pa se, da jo je izumil Josef Keller in prvič predstavil leta 1915 v prominentnem Caféju Agner v Bad Godesbergu blizu Bonna. Kakršna koli je resnica je to še vedno ena najbolj klasičnih in slavnih tort, ki se danes predstavlja v zelo različnih enačicah. Vsekakor pa mora biti pripravljena iz čokoladnega biskvita, stepene smetane, češnjami in okrašena s kandirani višnjami in čokoladnimi ostružki.
Pred nami je povsem naša različica. Dodali smo plast odličnega čokoladnega moussa, ki daje tej torti poseben znašaj, ki je nedvomno privzdignjen v višave z najbolj slavno višnjo na svetu, ki se po skrivnostnem družinskem receptu pripravlja že več kot 100 let.
Potrudili smo se torto pripraviti na najbolj enostaven način iz odličnih materialov.
ČOKOLADNI MOUSSE
Priprava:
MOUSSE CHANTILY
Priprava:
ČOKOLADNI BISKVIT
Priprava:
Sestava torte
Čokoladni biskvit narežemo na 3 enake plasti. Prvo plast prekrijemo s čokoladnim moussom in Amareno Fabbri. Dodamo drugo plast biskvita, katerega pokapamo z likerjem Maraschino. Nato plast premažemo z moussom Chantilly. Dodamo še zadnjo plast biskvita in celo torto premažemo z ostankom moussa Chantilly in okrasimo z različnimi čokoladnimi dekoracijami: kodrčki Callebaut, luskine Cacao Barry in Amareno Fabbri.
SUPER POPUSTI