Kavna moka je naj sestavina leta 2017. Izhaja iz projekta zavržene hrane. Proizvodnja kave na letni ravni gre v milijarde ton in od tega se uporablja samo sredica kavnega sadeža, to je koščica ali kavno zrno. Vse ostalo je odpadek, ki gnije v naravi in sprošča ogromne količine CO2. Zaradi gnitja in razpadanja predstavlja tudi grožnjo okoliškim prebivalcem. Ideja je bila uporabiti tudi ostali del kavnega sadeža imenovan tudi Cascara. Cascaro poznamo že tako dolgo kot kavo samo in se je do sedaj uporabljala pretežno za pripravo čaja. Posušena in mleta cascara je pravzaprav odlična alternativa klasični moki. Uporabljamo jo lahko kot uporabljamo kakav, nadomestimo del moke, pripravimo kreme, sladolede, dodajamo pecivu, piškotom in pripravljamo vroč čaj, kot pripravljamo vroč kakav. Kavna moka ima izjemno kulinarično in prehransko vrednost, je grez glutena, bogata z železom, vlakninami, beljakovinami...
Gostom ob kavi postrežite s piškotom, narejenim iz kavne moke in čokoladnih kock. Posebnost se skriva v CoffeeFlour® ali kavni moki, novi super sestavini, narejeni iz ovojnice kavnega sadeža. Zaradi visoke prehranske vrednosti je kavna moka zdrava alternativa že poznanim mokam. Vsebuje veliko vlaknin, beljakovin, vitaminov, antioksidantov in je brez glutena.
Sestavine:
*sol dodajamo po potrebi
Priprava:
SUPER POPUSTI