9/9

Čokoladni tart

14/01/2019

Avtor: Alexandre Bourdeaux - Tehnični svetovalec- CHOCOLATE ACADEMY™ center v Belgiji

Recept za vse, ki obožujete temno močno čokolado. Vsekakor eden mojih najljubših sladic. Hrustljavo masleno krhko testo s tanko plastno malin in poudarjenim čokoladnih ganašem. Sladica kjer čokolada pride do izraza. Igramo se lahko z neštetimi okusi različnih čokolad, aromatičnimi 70% in več ter intenzivnimi 50-60% ali celo malo bolj blagimi, mlečnimi. Priprava je tako preprosta, da ni nobenega izgovora, da se ne pojavi na vaši mizi.

Čokoladno krhko testo

Sestavine:

  • 160 g maslo
  • 100 g sladkor v prahu
  • 50 g jajca
  • 250 g moka
  • 35 g fino mleta mandljeva moka
  • 10 g kakav v prahu 22/24
  • 1 g sol

Priprava:

  • Zmešamo maslo in sladkor v robotu v homogeno zmes.
  • Dodamo jajca
  • Dodamo drugo in zmešamo v pasto. Damo v hladilnik preko noči in razvaljamo na 2 mm. Pečemo pri 170°C.

Malinova marmelada

Sestavine:

  • 420 g maline
  • 80 g sadni pire Ravifruit malina
  • 240 sladkor
  • 1/2 sok limone

Priprava:

  • Zavremo in kuhamo 3-4 minute, da dobimo teksturo marmelade.

Čokoladni ganaš

Sestavine:

  • 600 g smetana 35%
  • 70 g invertni sladkor Sosa
  • 540 g temna čokoladna kuvertura Callebaut 70-30-38NV
  • 210 g zmehčano maslo

Priprava:

  • smetano in invertni sladkor zavremo, prelijemo preko čokolade in emulgiramo.
  • Dodamo maslo ko ima masa 40°C.

Sestava

Spečemo prazen tart. Ohlajenega znotraj premažemo z malinovo marmelado. Ta preprečuje, da bi vlaga iz čokoladnega ganaša prešla v pečeno krhko testo in ga zmehčala. Napolnimo z ganašam pri 30-35°C.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah