14/01/2019
Avtor: Alexandre Bourdeaux - Tehnični svetovalec- CHOCOLATE ACADEMY™ center v Belgiji
Recept za vse, ki obožujete temno močno čokolado. Vsekakor eden mojih najljubših sladic. Hrustljavo masleno krhko testo s tanko plastno malin in poudarjenim čokoladnih ganašem. Sladica kjer čokolada pride do izraza. Igramo se lahko z neštetimi okusi različnih čokolad, aromatičnimi 70% in več ter intenzivnimi 50-60% ali celo malo bolj blagimi, mlečnimi. Priprava je tako preprosta, da ni nobenega izgovora, da se ne pojavi na vaši mizi.
Čokoladno krhko testo
Sestavine:
- 160 g maslo
- 100 g sladkor v prahu
- 50 g jajca
- 250 g moka
- 35 g fino mleta mandljeva moka
- 10 g kakav v prahu 22/24
- 1 g sol
Priprava:
- Zmešamo maslo in sladkor v robotu v homogeno zmes.
- Dodamo jajca
- Dodamo drugo in zmešamo v pasto. Damo v hladilnik preko noči in razvaljamo na 2 mm. Pečemo pri 170°C.
Malinova marmelada
Sestavine:
- 420 g maline
- 80 g sadni pire Ravifruit malina
- 240 sladkor
- 1/2 sok limone
Priprava:
- Zavremo in kuhamo 3-4 minute, da dobimo teksturo marmelade.
Čokoladni ganaš
Sestavine:
- 600 g smetana 35%
- 70 g invertni sladkor Sosa
- 540 g temna čokoladna kuvertura Callebaut 70-30-38NV
- 210 g zmehčano maslo
Priprava:
- smetano in invertni sladkor zavremo, prelijemo preko čokolade in emulgiramo.
- Dodamo maslo ko ima masa 40°C.
Sestava
Spečemo prazen tart. Ohlajenega znotraj premažemo z malinovo marmelado. Ta preprečuje, da bi vlaga iz čokoladnega ganaša prešla v pečeno krhko testo in ga zmehčala. Napolnimo z ganašam pri 30-35°C.