17/01/2019
Recept
Sestavine:
- 250 g mleko
- 2 naribana lipina bio pomaranče
- 1 strok vanilje Black Bourbon Eurovanille
- 10 cl Cointreau Original Concentrat 60%
- Zavremo in pustimo stati, ko se ohladi dodamo Cointreau Original Concentrat 60%
- 35 g moka
- 40 g zmehčano maslo
- Zmešamo skupaj
- 100 g rumenjaki
- 12 g sladkor
- Zmešamo skupaj in dodamo zgornji dve masi. Segrejemo na 85°C. Pravzaprav naredimo vaniljevo slaščičarsko kremo.
- 75 g temna čokolada Callebaut 70%
- 150 g beljaki
- 50 g sladkor v prahu
- 1 g pecilni prašek Sosa
- 12 g koruzni škrob ali Sosa Gelcream Hot
- Beljake in sladkor stepemo skupaj v sneg, dodamo stopljeno čokoladi in presejan škrob ter pecilni prašek. Zmešamo in vse skupaj previdno zmešamo skupaj.
Priprava modela
Model dobro namažemo z maslom in ga potresemo s sladkorjerm v prahu. Za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se maslo strdi in postopek ponovimo. Maslo zlijemo v model, poravnamo povrčino z nožem in gremo s prstom po obodu posode, da nastane med maso in posodo rob. Na ta način zagotovimo, da se bo masa enakomerno dvignila. Pečemo 5 minut pri 200°C in takoj ponudimo.