9/9

Čokoladni soufflé s Cointreaujem

17/01/2019

Recept

Sestavine:

  • 250 g mleko
  • 2 naribana lipina bio pomaranče
  • 1 strok vanilje Black Bourbon Eurovanille
  • 10 cl Cointreau Original Concentrat 60%
  • Zavremo in pustimo stati, ko se ohladi dodamo Cointreau Original Concentrat 60%
  • 35 g moka
  • 40 g zmehčano maslo
  • Zmešamo skupaj
  • 100 g rumenjaki
  • 12 g sladkor
  • Zmešamo skupaj in dodamo zgornji dve masi. Segrejemo na 85°C. Pravzaprav naredimo vaniljevo slaščičarsko kremo.
  • 75 g temna čokolada Callebaut 70%
  • 150 g beljaki
  • 50 g sladkor v prahu
  • 1 g pecilni prašek Sosa
  • 12 g koruzni škrob ali Sosa Gelcream Hot
  • Beljake in sladkor stepemo skupaj v sneg, dodamo stopljeno čokoladi in presejan škrob ter pecilni prašek. Zmešamo in vse skupaj previdno zmešamo skupaj.

Priprava modela

Model dobro namažemo z maslom in ga potresemo s sladkorjerm v prahu. Za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se maslo strdi in postopek ponovimo. Maslo zlijemo v model, poravnamo povrčino z nožem in gremo s prstom po obodu posode, da nastane med maso in posodo rob. Na ta način zagotovimo, da se bo masa enakomerno dvignila. Pečemo 5 minut pri 200°C in takoj ponudimo.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah