9/9

Čokoladni napitek Haiti

14/01/2019

"100% čisti Haiti" čokoladni napitek chefa Ramon Morata

Nenehno iščete nove inspiracije okusov za nove proizvode v vaši ponudbi?

Naj predstavim nov trend ponudbe za slaščičarne, delikatese in celo restavracije. Čokoladni napitki niso nič novega in jih že dolgo poznamo. So pa letos trend svetovnih prestolnic in predstavljajo čokolado na povsem nov, tekoči način.

Napolnjeni v steklenice z lično nalepko predstavljajo zanimivo ponudbo v vašem lokalu. Primerni so tako za neposredno postrežbo v kozarcu ali kot "take away" za domov.

Recept je pripravil:

Ramon Morato

Globalni kreativni vodja inovacij pri Cacao Barry®

Sestavine:

  • 925 g mleko
  • 75 g sveža smetana 35%
  • 1 strok vanilje Black Bourbon Eurovanille
  • 350 g temna čokoladna kuvertura Cacao Barry Haïti 65%
  • 60 g pravi rum Navy Luxardo "agricole" iz Martinika
  • 2 g sol

Priprava:

  • Zavremo mleko in smetano in v zavretku infuziramo vaniljev strok, ki smo mi predhodno izluščili semena. Postimo stati nekaj minut.
  • Precedimo, dodamo sol in postopoma temno čokoladno kuverturo Cacao Barry Haiti.
  • Emulgiramo s paličnim mešalcem in na koncu dodamo pravi rum.
  • Nalijemo v steklenice in ohladimo.
  • Postrežemo ohlajeno.

*Za tri steklenice 500 g vsaka.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah