9/9

Čokoladni "Mug Cake"

14/01/2019

Avtor: Andrea De Bellis - Pasticceria De Bellis - Rim, Italija

Ste že slišali za nov priljubljen trend sladic, ki kot običajno prihaja iz ZDA, kjer niso obremenjeni s tradicijo in so polni idej. "MUG CAKE" so zelo atraktivne in enostavne sladice, ki jih pripravimo, spečemo in postrežemo kar v isti posodi. Spečemo jih lahko tudi kar v mikrovalovki in so pripravljene v nekaj minutah. Zaradi enostavnosti so "mug cake" obnorele svet in trenutno veljajo za pravi hit.
Naša "Mug Cake" bo malo drugačna. Naredili jo bomo slavnostno, v primerni posodi in z njo presenetili goste za novo leto.

Mug Cake

Sestavine:

  • 250 g maslo
  • 250 g temna čokolada Callebaut POWER 80
  • 150 g jajca
  • 200 g trsni sladkor
  • 60 g moka
  • 85 g moka
  • 40 g kapljice temne čokolade za peko Callebaut

Priprava:

  • Skupaj stopimo.
  • Zmešamo in vmešamo
  • Vmešamo v maso in pečemo 12 minut pri 170°C.

Maskarpone Chantily

Sestavine:

  • 500 g smetana 35%
  • 250 g mascarpone
  • 75 g trsni sladkor
  • 1 strok vanilja Black Bourbon

Priprava:

  • Vse skupaj stepemo.

Pečemo sladico pokrijemo s stepeno smetano in okrasimo s čokoladnimi dekoracijami kot so mini čokoladne kroglice Crispearls™


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah