14/01/2019
Avtor: Andrea De Bellis - Pasticceria De Bellis - Rim, Italija
Ste že slišali za nov priljubljen trend sladic, ki kot običajno prihaja iz ZDA, kjer niso obremenjeni s tradicijo in so polni idej. "MUG CAKE" so zelo atraktivne in enostavne sladice, ki jih pripravimo, spečemo in postrežemo kar v isti posodi. Spečemo jih lahko tudi kar v mikrovalovki in so pripravljene v nekaj minutah. Zaradi enostavnosti so "mug cake" obnorele svet in trenutno veljajo za pravi hit.
Naša "Mug Cake" bo malo drugačna. Naredili jo bomo slavnostno, v primerni posodi in z njo presenetili goste za novo leto.
Mug Cake
Sestavine:
- 250 g maslo
- 250 g temna čokolada Callebaut POWER 80
- 150 g jajca
- 200 g trsni sladkor
- 60 g moka
- 85 g moka
- 40 g kapljice temne čokolade za peko Callebaut
Priprava:
- Skupaj stopimo.
- Zmešamo in vmešamo
- Vmešamo v maso in pečemo 12 minut pri 170°C.
Maskarpone Chantily
Sestavine:
- 500 g smetana 35%
- 250 g mascarpone
- 75 g trsni sladkor
- 1 strok vanilja Black Bourbon
Priprava:
Pečemo sladico pokrijemo s stepeno smetano in okrasimo s čokoladnimi dekoracijami kot so mini čokoladne kroglice Crispearls™