XANTAN GUMI 100% SOSA - 500 g
Xantan ima sledeče lastnosti:
- Topi se v vročih in hladnih medijih.
- Viskoznost je odvisna od temperature ali kislosti, lahko je tudi nižja od PH 2.
- Je stabilen v kislih medijih.
- Mešamo ga lahko tudi v zelo slane medije.
- Dobro se meša z alkoholom.
- Je idealen stabilizator in gostilo (poveča viskoznost).
- Zelo je odporen na zamrzovanje in odtaljevanje.
- Sam ne formira gelov.
- V kombinaciji z emulgatorjem (lecitin) formira pene.
- V kombinaciji z polisaharidi je odličen za pudinge.
- Je odličen stabilizator za hladne juhe, pene, emulzije, kise.
- Odličen dodatek brez-glutenskemu kruhu in brez-glutenskim testom.
Doziranje: | kreme in omake od 6g/liter stabilizacija trdnih snovi v tekočini, od 9g/liter, za zelo viskozne strukture od 15g/liter | |
Lastnosti: | gostilo, emulgator, suspenzor | |
Uporaba: | topi se v hladnem ali vročem mediju, zmešamo s paličnim mešalcem | |
Aplikacije: | vse tekočine z več kot 80% vode | |
Opazovanje: | odporen na temperaturo in zamrzovanje, toplotno ireverzibilen | |
Proizvodi: | omake, coulisi, kisi, juhe, sirupi, napitki, prelivi, variegati | |
Doziranje: | 2-5 g/kg |
Brez-glutenski kruh in testa
Dodajamo neposredno v suhe snovi pri receptih brez glutena:
- Kruh: 1,5 čajne žličke na 500 g moke
- Kolači in biskviti: 1 čajna žlička na 500 g moke
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.