TEMNA ČOKOLADA CACAO BARRY® ORIGIN MEHIKA 66% - 1 kg
- Vsebnost maščobe: 38,2%
- Oblika: majhni diski Pistoles ™
- Viskoznost: ***
- Okus: sladko grenak in izredno delikaten z namigom sladkega korena »licorice«.
- Priprava: idealna za modele, oblive, slaščičarske ganaše, mousse, polnitve pralinejev, biskvite, piškote, kreme in omake, dekoracije, sladolede in sorbete.
Mehika je zibelka kakava. Azteški bog vegetacije in ponovnega začetka Quetzalcoatl je ljudi naučil saditi kakav. Kakav iz Mehike nudi zelo redke okuse, počaščene od boga. Karakteristična intenzivnost kakava iz Mehike je pogojena z mehko fermentacijo zrn. Izjemno delikatna čokolada je mešanica Criollo in Forastero kakava.
Origin Mehika je zelo redka čokolada s kompleksnimi aromami, subtilnim okusom in zelo dolgim okusom v ustih, ki ostaja topel, začinjen z aromo tobaka. Ni posebno grenka in kisla in ima lepo bakreno barvo. Je izjemen kompliment slivam, kuhanemu sadju, cognacu in armagnacu.
Uporabite jo za mousse, ganaše, tablice. Ta subtilna in mišičasta čokolada vas bo presenetila. Kakavova zrna so vzgojena je v omejenih količinah, žetev se opravi v isti deželi, uporabi se samo najboljša, izbrana in redka kakavova semena.
To so odlike »Origin« in »Rare Origin« redkih čokolad z geografskim poreklom., ki so ena od Cacao Barry-jevih najstrožje čuvanih skrivnosti. Opravka imamo z izjemnimi čokoladami, ki se razlikujejo od pokrajine do pokrajine. Lega, podnebje, zemlja, način vzgoje, vse to vpliva na preko 400 sestavin, ki so v čokoladi in vsa ta razlika se na koncu zazna v izjemnih čokoladah, ki so tako različne ena od druge. Isti recept, druga čokolada, popolnoma nov proizvod.
Uživajte v najbolj izbranih čokoladah. Cacao Barry® »Origin čokolade so pakirane po 1 in 5 kg.
Viskoznost čokolade pomeni, kako je čokolada v stopljenem stanju tekoča, kar je odvisno od vsebnosti kakavovega masla. Bolj je čokolada tekoča, bolje se uliva, a ve v trdnem stanju zaradi tega trša. Zato vsako čokolado uporabljamo za svoj namen.
Viskoznost označujemo z zvezdicami
* dekoracije
** figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
*** oblivanje, figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
**** oblivanje, školjke pralinejev, dekoracije
***** oblivanje zelo viskozno
****** zelo tekoče
Vsaka zvezdica več, pomeni več kakavovega masla in bolj tekoča čokolada.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.