TEMNA ČOKOLADA CACAO BARRY® ORIGIN SAINT DOMINGUE 70% - 2,5 kg
Temna čokoladna kuvertura Cacao Barry »Origin« Dominikana 70%
- Vsebnost maščobe: 41,7%
- Oblika: majhni diski Pistoles ™ Viskoznost: ****
- Okus: Hispaniola, mešanica med Forastero in Criollo čokoladami daje zelo povdarjen kakavov okus. Njena grenkoba je podaljšana s sadno in vinsko noto. Polna cvetov, ko jo rabimo za ganaše, mousse in sladolede. Zagotavlja izjemno trajen okus v ustih, note eksotičnega sadja, začimb in oliv.
- Priprava: idealna za modele, oblive, slaščičarske ganaše, mousse, polnitve pralinejev, biskvite, piškote, kreme in omake, dekoracije, sladolede in sorbete.
Dominikana nudi kombinacijo močnega kakava s sadnim in začinjenim odtenkom. Polna aroma, bogata barva in fluidnost dajeta profesionalcem neizmerne možnosti.
Vzgojena je v omejenih količinah, žetev se opravi v isti deželi, uporabi se samo najboljša, izbrana in redka kakavova semena.
Parjenje okusa:
Čokolada se najbolje druži s cimetom, žafranom, mangom, mandlji, olivnim oljem, orehi, malinami, ananasom, staranemu rumu, pekan oreščki, sezamom, čajem Early Grey, rdečemu mesu, papriki.
Profil okusov
Viskoznost čokolade pomeni, kako je čokolada v stopljenem stanju tekoča, kar je odvisno od vsebnosti kakavovega masla. Bolj je čokolada tekoča, bolje se uliva, a ve v trdnem stanju zaradi tega trša. Zato vsako čokolado uporabljamo za svoj namen.
Viskoznost označujemo z zvezdicami
* dekoracije
** figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
*** oblivanje, figure, školjke pralinejev, polnila, ganaši, dekoracije
**** oblivanje, školjke pralinejev, dekoracije
***** oblivanje
* zelo viskozno
***** zelo tekoče
Vsaka zvezdica več, pomeni več kakavovega masla in bolj tekoča čokolada
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.