MARCATO NASTAVEK ZA TESTENINE ATLAS "BIGOLI 150"
BIGOLI
Bigoli so tipične dolge beneške testenine, ki spominjajo na debelejše špagete. Zaradi grobe površine zlahka absorbirajo omake.
Video prikaz izdelave beneških testenin Bigoli
Recept za pripravo svežih domačih testenin Bigoli
TESTO ZA TESTENINE SESTAVINE
Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo. Vse sestavine premešajte. Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati.
|
||
VALJANJE TRAKU
Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca. Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko. Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo. |
||
RAZREZ BIGOLOV
Ročico vstavimo v režo aparata. Razvaljan trak testa pošljemo skozi nastavek, da dobimo bigole, ki jih ujamemo s palico od Tacapaste. Naj se na Tacapasti posušijo. Testenine so suhe v približno 5-6 urah in jih nato hranimo v primerni kuhinjski posodi. Bigole lahko jemo sveže, posušene ali zamrznjene. V kolikor želimo ujeti vse arome svežih testenih priporočamo, da jih konzumirate do največ eno uro po pripravi. |