MARCATO NASTAVEK ZA TESTENINE ATLAS 150 "SPAGHETTI ALLA CHITARRA"
SPAGHETTI ALLA CHITARRA
Spagheti chitarra so najbolj poznane testenine italijanske pokrajine Abruzzo. Podobni so taglionom, le da to tanjši. Odlično se podajo mesnim in gostejšim omakam.
Video prikaz izdelave testenin Spaghetti
Recept za pripravo svežih domačih testenin Spaghetti
TESTO ZA TESTENINE SESTAVINE
Stresite moko v ustrezno posodo in na sredini naredite luknjo. V njo dajte jajca in vodo. Vse sestavine premešajte. Z rokami testo zgnetemo, da postane povsem gladko. V kolikor je pretrdo dodajte malo vode, v kolikor je lepljivo dodajte malo moke. Odlično narejeno testo se na roke ne sme prijemati.
|
||
VALJANJE TRAKU
Nastavite gumb za debelino valjanja na 0. Oblikujte testo v kroglico in ga pošljite skozi valja, pri tem ročico obračate v smeri urinega kazalca. Rahlo pomokamo testo po obeh straneh in ga prepognemo na pol. Ponovno ga razvaljamo in postopek ponovimo 5-6 krat, da ima testo pravilno podolgovato obliko. Gumb nastavimo na 1 in testo razvaljamo samo enkrat; gumb nastavimo na 2 in testo zadnjič razvaljamo. Trak testa razrežemo na 25 cm dolge kose in jih rahlo pomokamo. |
||
RAZREZ ŠPAGETOV
Ročico vstavimo v režo aparata. Razvaljan trak testa pošljemo skozi nastavek, da dobimo špagete, ki jih ujamemo s palico od Tacapaste. Naj se na Tacapasti posušijo. Testenine so suhe v približno 5-6 urah in jih nato hranimo v primerni kuhinjski posodi. Špagete lahko jemo sveže, posušene ali zamrznjene. Za popol rezultat priporočamo, da jih pripravite sušene. |