SO GOOD MAGAZINE #16
Šest iz Francije, trije Američani, trije Španci, dva Japonca, Ukrajinec, Litvanec, Izraelec in Palestinec, Argentinec, Italijan, Šved, Portoričan, ki živi v Miamiju, Italijan iz New Yorka in Nizozemec iz Hong-Konga. To so protagonisti #16 številke revije So Good.. Zakaj poudarjamo nacionalnost naših protagonistov? Naj bo jasno, da je to še najmanj pomembna podrobnost njihovega karakterja. Nas zanima samo vrhunsko slaščičarstvo "haute pâtisserie" in vseeno kje ga najdemo. V največje veselje nam je, ko vidimo da so v San Franciscu, Tel Avivu, Tokiu in Buenos Airesu ljudje, ki govorijo isti jezik. Jezik sladke avtorske kuhinje "cuisine d’auteur": senzitivne, tradicionalne ali kreativne, toda ekskluzivno pripravljene in predstavljene.
Dame in gospodje predstavljamo: rekreacija - Emmanuele Forcone; arhitektura - Gabriele Riva; savoir-faire - Jean-François Deguignet; Yoav Deckelbaum in Yehiye Qadari - bratstvo; meditacija - Michel Willaume; realizem - Nick Muncy; Raúl Bernal - domišljija; Andoni Luis Aduriz - presenečenje; Izziv - Frank Haasnoot; John Kraus - sanje; geometrija - Dinara Kasko; Julia Soria - počutje; bistvo - Jordi Guillem; Jean Paul Hevin - stol; izložba - Antonio Bachour; modernistično pecivo - Francisco Migoya; Lilian Bonnefoi - vsestranskost; urbana izpopolnitev - Naokin Fujiwara; zrak - Laurent Jeannin; Joel Lindqvist - narava; Cecile Farkas - fantazija; francoska prefinjenost - Yoshinari OTSUKA in Valerija Livanova - strast.
Hidrangea iz suhega kakava avtor: Andoni Luis Aduriz
Zaključek je posvečen zanimivi študiji med znanostjo in slaščičarstvom, kot jo vidi pet chefov: Ruben Álvarez, Ramon Morató, Josep Maria Ribé, Enric Rovira in Jaume Biarnes ter dva znanstvenika iz prestižne Alicia Foundation, kemik Pere Castells živilska tehnologinja Ingrid Farré.
Podpis Dinara Kasko, pokrov iz mehurčkov z eksotičnim sadjem
Prispevki:
- frank haasnoot, ‘I always try to use the inspiration to twist it’
- emmanuele forcone, the golden pen
- dinara kasko, when geometry is beautiful
- andoni luis aduriz, surprising developments
- francisco migoya, an explorer’s curiosity
- nick muncy, artistic but realistic
- michel willaume, think pastry
- jean paul hévin, ‘japan has made me rethink how I work, …’
- raúl bernal, it’s not only chocolate
- jean-françois deguignet, savoir-faire and something else
- lilian bonnefoi, dominating both worlds
- naoki fujiwara, sense of season, ingredients and nara-ness
- laurent jeannin, a palace’s pleasures
- jordi guillem, by force of centrifuge
- joel lindqvist, forest pastry
- bachour bakery and bistro, the place
- gabriele riva, out of his comfort zone
- john kraus, in the name of the rose
- cécile farkas, studied fantasies
- julia soria, local products and argentinian diversity
- yoshinari otsuka, taking pride in making patisserie française in the far east
- tidbits
- united for knafeh, yehiye qadari & yoav deckelbaum
- valerija livanova, a country’s pâtissier awakening
- sorting out pastry