OPULENCIA - UMETNOST PEKE IN SLADKORNE DEKORACIJE
Opulencia
Elizabeth Solaru je večkrat nagrajena umetnica posebnih tort in njeno podjetje velja v Veliki Britaniji za najboljše. Ob 10 letnici je izdala knjigo, opus njenega ustvarjalnega obdobja, Opulencia.
www.elizabethscakeemporium.com
Elizabeth''s Cake Emporium je ustanovila Elizabeth Solaru leta 2006, kot nadaljevanje njene uspešne kariere znanstvenice v biomedicini in kasneje v iskanju kadrov. Njeno želja po izdelavi tort in njenih dekoracijah pa sega že v njeno rosno mladost.
Ustvarja neverjetne ročno izdelane torte, ki jo kresijo najbolj realistični užitno okrasku, sladkorno cvetje, čipke, biseri in dragi kamni. Njene stvaritve so predstavljene v mnogih blogih in mednarodnih publikacijah, vključno: Conde Nast Brides, Wedding Magazine, OK!, Hello, Wedding Cakes - A Design Source, Cake Deseign Cuccina Chic, Magie de Zuckers in Wedding Venues and service.
Redno se kot strokovnjak za torte pojavlja tudi na BBC Good food Channel in BBC Radio. Je edina triktarna zmagovalka na Sky TV v odaji Great Cake Bake, oddaja, pravzaprav show, kjer tekmujejo najboljši peki poročnih tort v državi.
Njena pekarna se po vodniku Great Cake Places redno uvršča med prvih 5 najboljših pekarn poročnih tort in velja za svetovnega eksperta poročne industrije.
Elizabeth je izjemno spoštovana umetnica tort, je zvezda govornik na mnogih prireditvah, sodnica in gost na The Cake and Bake Show. Redno potuje tudi po svetu, saj je eden največjih strokovnjakov za sladkorne dekoracije.
Ob 10 letnici izdelave njenih čudovitih tort je Elizabeth izdaja knjigo Opulencia, v kateri prikazuje nekaj njenih najboljših umetnin njenega ustvarjalnega obdobja. Opisane so dekoracije od sanjskih čipka do najbolj dekadentnih in razsipno baročnih, vsekakor nekaj za vsakogar.
Elizabeth pri svojem delu za okraševanje svojih izjemnih umetniških tort uporablja Masso TicinoTM Sugar paste, št: 1 sladkorno maso na svetu.