ONE WEEK WITH YANN DUYTSCHE
Veliki francoski mojster Yann Duytsche nas je povabil, da skozi njegovo knjigo, ki jo je izdala založba Grupo Vilbo, teden dni preživimo z njim v njegovi delavnici (Dolç - Barcelona - Španija). Knjiga je zbirka njegovih stvaritev, ki jih vsak dan naredi v svoji trgovini. Zato so recepti preizkušeni, resnični, ne le zato, ker se delajo zelo tehnično, ampak zato, ker so opravili najzahtevnejše teste: kupci.
En teden z mojstrom Yannom je predvsem način za vstop v ustvarjalno in komercialno filozofijo tega uglednega chefa, ki svojo dejavnost opredeljuje z načinom delovanja restavracije, bolj kot s klasično slaščičarno. "Kar delamo tukaj so sladice z gastronomskim občutkom ... če stranka želi pojesti millefeuille (rezino) ob 15.00 uri želim, da ni narejena pred 13.00 uro" komentira chef.
Čajno pecivo, kolači, torte, moussi, sladoledi, kozarci, bonboni, slaščice, prigrizki ... so porazdeljeno po knjigi, organizirani v poglavja, ki sovpadajo z dnevi v tednu. To ni eksperimentalno slaščičarstvo ali prototip. Pecivo ali sladica Yanna Duytscheja je sveže, pravkar narejeno, intemzivnih arom, gurmansko, gastronomsko, ali kot reče njegov avtor "epikurejsko".
- Avtor Yann Duytsche
- Založba Grupo Vilbo
- Število strani 280
- 65 popolnih kreacij
- Trde platnice
- Jezik, angleščina/španščina
- ISBN-13: 978-84-946323-4-1