CHOCOLATE by RAMON MORATÓ
Chocolate
Knjiga s prestižno nagrado kot najboljša knjiga o čokoladi na svetu "Gourmant Prize"
Že 4. izdaja te izjemne knjige, ki v najmanjše podrobnosti opisuje delo s čokolado, preko 416 strani, 200 receptov, fotografije postopkov in najbolj pomembnih tehnik, 18 tort in individualnih sladic, 24 pralinejev, 10 turonov, 5 prigrizkov, 8 desertov za restavracije, 7 receptov za drobno pecivo in 8 bonbonov za restavracije.
Podrobno so pisani postopki za pripravo moussov, pen, tartufov, ganašev, nadevov. Podrobno opisuje sestavine, ki se uporabljajo s čokolado.
Kratek pregled knjige (pdf) - klikni na sliko!
Kdo je Ramon Morató
La Vie en Chocolat
Rodil se je v Barceloni, v družini, ki s sladicami nima nobene povezave. Je predstavnik t.i. novega slaščičarstva. Učil se je v legendarni slaščičarski šoli Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie in Yssingeaux v Franciji, kjer je odkril visoko slaščičarstvo in čokolado.
Brez dvoma je eden vodilnih slaščičarjev na svetu. Danes je direktor prestižne slaščičarske akademije Cacao Barry v Barceloni.
Priznanja
2007 - Priznanje za najboljšo knjigo o čokoladi, Gourmand World cookBook Award
1997 - Priznanje za najboljšega španskega slaščičarja