9/9

SOL ROŽNATA DIAMANTNA ZA MLINČEK TERRE EXOTIQUE - 1 kg

- 20%
Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 6,71  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1ZZSOVSEDSCRIST
TERRE EXOTIQUE -20%
Dnevi do konca promocije:
Na zalogi
Stara cena: 7,35 
5,88  Prihranite: 1,34  (20%)
5,88  brez DDV
Kamena sol iz rudnikov Khewra v osrčju Himalaje
je obarvana zaradi vsebnosti železa. Zelo čista, suha in nejodirana sol je idealna za vaš mlinček. Popestrila bo vašo mizo in začinila vse jedi.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

V katerih jedeh lahko uporabite kristale diamantne soli?

Drobni kristali himalajske soli združujejo prefinjenost in topljivost diamantne soli, kar bo všeč vsem gurmanom, ki iščejo nove okuse. Ta diamantna sol je praktična in izvirna sestavina za vaše recepte! Najbolje jo je dodati na koncu kuhanja, da se ohranijo vsi okusi. Sol dodajte kot običajno, brez pretiravanja, za idealno ravnovesje okusov.

Kako lahko uporabljam diamantne kristale soli?

Naše ideje za recepte za uporabo kristalov diamantne soli pri kuhanju:

  • Piškotki z diamantno soljo: preden piškotke položite v pečico, z njimi naredite en obrat mlina (celoten recept najdete spodaj);
  • kruhki z diamantno soljo: v testo za kruhke dodajte 1 čajno žličko diamantne soli;
  • Tournedos in ščepec soli: ko skuhate tournedos, jim dodajte 1 mlinček diamantnih kristalov soli;
  • paradižnikova solata: paradižnike trikrat zmeljete z mlinčkom za sol in uživajte;
  • Papillotes z lososom: preden zaprete papillotes, lososu dodajte 1 mlinček soli;
  • Tarte aux légumes du soleil: na pecivo razporedite zelenjavo in jo pred peko v pečici 2 krat zmeljite.

Recept za piškotke diamantnih kristalov soli

Sestavine

1 jajce ;

85 g sladkorja ;

85 g masla;

150 g moke;

100 g koščkov temne čokolade;

1 čajna žlička pecilnega praška;

1 čajna žlička rjavega vanilijevega sladkorja Terre Exotique;

1 obrat diamantnega mlinčka za kristalno sol Terre Exotique.

Za pripravo

V skledo dodajte na koščke narezano maslo, sladkor, moko, jajce in vanilijev rjavi sladkor ter z roko premešajte. Dodajte kvas in koščke temne čokolade ter oblikujte v kroglico. Testo razdelite na majhne kroglice in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Ko so vse kroglice na pekaču, jih z mlinčkom za testo nekajkrat obrnite, nato pa jih 8 do 10 minut pecite pri 180 °C. Po nekaj minutah jih lahko olupite in pojeste.

Sveže, diskretne arome za nežen solni diamant

Za razliko od morske soli himalajska diamantna sol ni jodirana in je nekoliko manj slana. Nekoliko bolj suha in groba, zato izboljša okus jedi, ne da bi ga prikrila. Njena tekstura je zelo nežna in se topi v ustih, kar je idealno za uživanje. Njegov okus je nekoliko manj slan kot okus fleur de sel, njegova struktura pa je nekoliko bolj suha, zato je idealen za uporabo v mlinčkih. Njegov nevtralni okus se dobro ujema z vsem. Njegova barva je lahko od rožnate do rdeče, odvisno od vsebnosti železa. Ta zemeljska sol bo naredila vtis tako vizualno kot tudi okusno.

Diamant, naravni zaklad iz Pakistana

Solni diamant Terre Exotique izvira iz obsežnih rudnikov soli v Himalaji na severu Pakistana. Ti rudniki, znani pod imenom Khewra, vsebujejo kar 6,7 milijarde ton soli - prava zakladnica pod gorami! Do danes so jih izkopali 220 milijonov ton. To živilo, ki se pridobiva ročno, se prenaša po dolgih hodnikih rudnikov, dokler ne doseže dnevne svetlobe. To je pravzaprav morska sol, ki je fosilizirana zaradi nastanka himalajske verige pred več sto milijoni let. Ta sol, ki je ujeta pod gorami, se imenuje "rudarska" ali "draguljarska" sol, ker tvori diamante. Zaradi visoke vsebnosti magnezija in železa ima rožnat odtenek.

Diamant iz surove soli, ki vsebuje tisočletno zgodovino
Solni diamanti v kristalih, dragulj Himalaje!

Zgodovina solnih diamantov sega 200 milijonov let nazaj. Himalajska veriga je nastala, ko sta trčili indoavstralska in evrazijska plošča, zaradi česar je izginil Tetiin ocean, ki ju je ločeval. Počasno izhlapevanje voda tega oceana je za seboj pustilo te rožnate kristale soli, bogate z minerali in elementi v sledovih. Aleksander Veliki je bil okoli leta 350 pred našim štetjem prvi, ki je to dragoceno sol iz Kašmirja prinesel v Evropo. V starih časih je bila rezervirana za božanstva in cesarje. Do konca dvajsetega stoletja so karavane z ženami in otroki prevažali sol na hrbtih jakov, da bi jo zamenjali za žito ali druge osnovne izdelke. V Himalaji sta človek in jaki postala neločljiva. Brez jakovega krzna, mleka, mesa, usnja in gnoja človek ne bi mogel preživeti.

 

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
  • Zdrava hrana
Energetska vrednost (kj):
0.00
Energetska vrednost (kcal):
0.00
Maščobe:
0.00g
Nasičene maščobe:
0.00g
Ogljikovi hidrati:
0.00g
Od tega sladkoriji:
0.00g
Beljakovine:
0.00g
Sol:
97.00g
Podobni izdelki
Na zalogi
41,81  brez DDV 41,81 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
15,02  brez DDV 15,02 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 20%
Promotion
27,32  21,86  brez DDV 21,86 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
- 20%
Promotion
27,65  22,12  brez DDV 22,12 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah