GROBA SOL l'Île de RÉ TERRE EXOTIQUE - 190 g
"Človek je tisti, ki stoletje za stoletjem oblikuje svoj prostor, ki se spopada z vremenskimi vplivi."
Prva solna barja naj bi se na otoku Ile de Ré pojavila v 13. stoletju. Ti štirje otoki, ki so danes le še eden, so dragulji francoske obale in vse dolgujejo soli (Sau). V 19. stoletju so površine, na katerih se prideluje sol, predstavljale 1.500 hektarjev ali nekaj več kot 15 % površine otoka. Tako kot krompir in vinska trta se je tudi solna sol ohranila skozi stoletja.
Groba sol z otoka Ile de Ré je plod prefinjene obrti in idealnih podnebnih razmer: veliko sonca, morja in vetra. Ta tanka plast belih kristalov nastane na površini solnih bazenov (œillets), ko voda izhlapeva pod skupnim vplivom sonca in morskega vetra. Če fleur de sel ne poberemo, čez noč pade na dno ribnikov in kristalizira, dokler ne postane groba sol. Od načina nabiranja, ki ga uporabljajo proizvajalci soli, je odvisna finost grobe soli. Delavec solinarja sol previdno odstrani s pomočjo luske. Njegovi gibi morajo biti počasni in natančni.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana