PAPRIKA HABANERO TERRE EXOTIQUE - 12 g
Izjemno pekoče!
Paprika habanero, ki izvira iz Mehike, je najstarejša rastlina, ki jo gojijo v Ameriki. V tem gastronomskem raju raste že 9.000 let, poleg vanilije in čokolade.
Krištof Kolumb je bil prvi, ki je to začimbo prinesel Izabeli Katoliški, vendar je Magellan med svojim junaškim potovanjem okoli sveta to papriko razširil na vse štiri konce sveta.
Mehiška kuhinja je od leta 2010 uvrščena na Unescov seznam dediščine človeštva.
Zakladi Aztekov.
Cesar Montezuma je pil energijski eliksir iz kakava, vanilje, začimb in čilija. Slednji je nepogrešljiva sestavina mehiške, afriške in azijske kuhinje.
Močan, ognjevit in pekoč poper habanero ima presenetljiv vonj po posušeni marelici. Če požge brbončice, prebuja tudi okuse in duha. Pripravimo ga lahko v omaki iz čilija, v paradižnikovi omaki, sodnem bujonu in majoneznih omakah. Uporabljajte ga previdno.
Scovillejeva lestvica: 9/10 (vulkansko)
Nasvet: ne smete uporabljati z golimi rokami, in seveda se pri rokovanju z njim ne smete dotikati oči.
Obvezno so nadenite rokavice!
Ideja za recept:
Ceviche iz morskega lista s poprom habanero
Oblecite si pončo in izbrskajte recept za la muerte:
V tem primeru je treba vzeti v zakup: "Ceviche morskega lista s papriko habanero" in limete. Sveže, pikantno, sončno.
4v porcije:
Priprava:
1⁄2 rdeče čebule zmeljite na drobno.
1⁄4 paprike habanero odstranite iz sredice in zelo drobno sesekljajte.
Zmešaj s sokom 6 limet, lupino ene limete in hrani v hladnem prostoru.
Velik file morskega lista narežite na tanke trakove, zavijte in hranite na hladnem.
Pred serviranjem ribo poškropite s sokom čilija.
Solimo s solnimi kosmiči halen môn, popramo s poprom Tellicherry, žlico oljčnega olja, rdečo čebulo in 1⁄2 šopka koriandra.
Postrezite zelo ohlajeno.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana