CURRY ZELEN TERRE EXOTIQUE - 60 g
V katerih jedeh lahko uporabite zeleni curry?
Zeleni tajski kari se odlično poda k pokrovačam v smetanovi omaki, trski, kozicam v kokosovem mleku ali mleti govedini.
Kako uporabljati zeleni curry?
Naše ideje za uporabo zelenega karija pri kuhanju:
- Tajski piščanec z zelenim karijem: v ponvi segrejte oljčno olje z 1,5 čajne žličke zelenega karija in sladkorja (celoten recept si oglejte spodaj);
- školjke z zelenim karijem: med kuhanjem školjk z 20 cl kokosovega mleka jim dodajte 2 čajni žlički zelenega karija;
- kozice z zelenim karijem: med kuhanjem kozic dodajte 1 čajno žličko zelenega karija;
- riž z zelenim curryjem: v 20 cl kokosove smetane posujte 1 žličko zelenega curryja, preden ga prelijete čez riž.
Recept za tajskega piščanca z zelenim karijem
Sestavine (za 2 osebi)
8 listov tajske bazilike ;
2 piščančja kotleta, narezana na kocke ;
50 g bučk, narezanih na kocke;
50 g jajčevcev, narezanih na kocke;
3 žlice omake nuoc mam;
250 ml kokosovega mleka;
4 žlice oljčnega olja Terre Exotique Lesbos;
1,5 žličke zelenega karija Terre Exotique ;
2 žlici rjavega sladkorja Terre Exotique;
3 listi combave Terre Exotique.
Priprava
V ponvi segrejte 1 žlico oljčnega olja z zelenim karijem v prahu in rjavim sladkorjem. Na srednji temperaturi ga stopite. Dodajte piščanca in 2 žlici kokosovega mleka.
Rumenite 2 minuti, nato dodajte preostanek kokosovega mleka, zelenjavo, liste combave in omako nuoc mam. Na srednji temperaturi kuhajte 10 minut.
Postrezite s tajskim rižem in na vrhu dodajte sesekljano baziliko.
Okusi zelenega karija
Ta mešanica tajskega zelenega karija ima aromatične note limonske trave, ingverja in čilija, ki ji dajejo rahlo pikanten, a svež okus.
Iz česa je sestavljen naš zeleni kari?
Naš zeleni kari je pripravljen iz ingverja, koriandra, soli, svete bazilike, šalotke, jagod Ma Khaen, česna, česna in čilija. Za pikantne in pikantne okuse.
Kako se pripravi curry?
Ko govorimo o curryju, je pomembno razlikovati med številnimi različnimi pomeni tega izraza. Curry je jed z omako, ki se kuha z začimbami. Curry v prahu, kot je zeleni curry Terre Exotique, je mešanica začimb, ki se uporablja za aromatiziranje jedi.
V Indiji imajo namesto besede curry raje izraz "massala", ki v hindujščini pomeni "mešanica". Curry pasta je mešanica začimb v kombinaciji z maščobo (sezamovo ali arašidovo olje) in svežimi aromatičnimi začimbami.
V kulinariki se uporablja tudi list karijevca, ki izvira iz drevesa karijevca (Murraya koenigii), podobno kot lovorjev list v zahodni kuhinji.
Zeleni curry in Tajska
Zeleni curry izvira iz Tajske. Tajska, znana tudi kot Kraljevina Siam, do začetka dvajsetega stoletja ni bila nikoli kolonizirana, zato je dolgo časa ohranjala lastne prehranske tradicije.
Tajski zeleni kari in njegov recept sta bila razvita z uporabo sestavin, ki so jih Tajci našli na svojih vrtovih, da bi svojim jedem dodali pikanten pridih.
Zeleni curry se na Tajskem še danes pogosto uživa in je ena od tradicionalnih jedi v tej državi.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana