9/9

PAIN d'EPICES - MEDENJAK - TERRE EXOTIQUE - 60 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 7,31  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1ZZTETEEPPAINEPI
Na zalogi
8,00 
8,00  brez DDV
Nežni okusi te mešanice vam bodo olajšali pripravo domačih medenjakov.
Odkrijte okus domačih medenjakov! Ali pa sublimirajte buče in školjke. Uporabite ga lahko tudi za aromatiziranje gobic, peciva, piškotov itd. Za en hlebček uporabite 3 žlice.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

V katerih jedeh lahko uporabim mešanico za medenjake?

Raziščite nežne okuse s pridihom cimeta v mešanici za medenjake

Mešanica za medenjake, ki je hkrati začinjena in prijetna, je tista, ki jo potrebujete, da naredite svoje domače medenjake in navdušite svoje goste s peko na žaru. Prav ste prebrali! Ta mešanica je popolna v prazničnem času v testu za piškote iz krhkega testa. Zamislite si, da jo potresete po beli ribi v foliji.

Kako uporabiti mešanico za medenjake?

Naše ideje za recepte za uporabo mešanice za medenjake v vaši kuhinji: 

  • polenovka z okusom medenjakov: po dodajanju tekoče smetane v omako stresite 2 žlički;
  • medeni medenjaki: v testo dodajte 2 žlički;
  • Božično krhko pecivo (bredeles): dodajte 3 žličke mešanice za pripravo vašega krhkega testa;
  • dušena zelenjava z okusom medenjakov: v zelenjavo, preden jo dušite v ponvi, stresite 1 čajno žličko;
  • brioši z okusom medenjakov: v testo za brioše dodajte 2 žlici mešanice za medenjake;
  • jabolčna pita: preden pito daste v pečico, potresite 1 čajno žličko mešanice za medenjake.

 Recept za tradicionalne medenjake

 Sestavine:

 160 g moke;

60 g rjavega sladkorja;

7 g sode bikarbone;

160 g akacijevega ali pomarančnega medu;

70 g mleka;

60 g masla;

2 žlički mešanice za medenjake.

Priprava

Pečico segrejte na 155°C. Model namažite z maslom in ga pomokajte. Zmešamo sestavine v prahu (moko, sladkor, sodo bikarbono in zmes za medenjake). V vodni kopeli raztopite maslo. Med segrejte, da postane zelo tekoč, nato ga zmešajte z mlekom. Dodajte stopljeno maslo in zmešane praške, mešajte, dokler ne dobite homogene paste. Zmes vlijemo v model in pečemo 1 uro pri 155°C. Ko so medenjaki dovolj pečeni, jih vzamemo ven, ohladimo in uživamo tako, da na vrh položimo rezino foie gras.

Popolna mešanica za okus, ki je hkrati pikanten in neženSestava medenjakov in njihove aromeGurmanske in prijetne arome te mešanice bodo sublimirale vaše jedi, ribe v omaki, meso na žaru ali celo vaše sladke pripravke: popolna v jabolčni piti, sorbetu ali krhkem kruhu bo ta mešanica začinila večino vaših sladic. Medenjaki, zavezniki vaših kulinaričnih pripravMešanica začimb, ki bo popestrila vaše jedi Mešanica, namenjena izdelavi medenjakov, razkriva nežne arome zahvaljujoč svoji sestavi na osnovi cimeta in kardamoma. Zahvaljujoč tej sestavi izdelava lastnih medenjakov ne bo več tako zapletena in vam bo omogočila, da boste navdušili svoje goste. Za odmerjanje: za medenjake dodajte 3 žličke. Uporabite jo lahko tudi v drugih slanih in sladkih receptih. Odlično se bo na primer podalo k mesu ali ribam v omaki. V domačem sladoledu ali v jabolčnem drobljencu bo ta mešanica dodala pikanten in nežen pridih. Iz česa je narejen mehak in dišeč medenjak?

Pri medenjakih je seveda pomembna izbira začimb! Izberite kakovostne začimbe, da razvijete svoj recept, da boste imeli intenzivne okuse. Druga sestavina, ki je ne smete spregledati v tem receptu, je izbira vašega medu. Izberite kakovosten med, da boste medenjakom zagotovili izrazito aromo. Če želite citrusne, pikantne in sladke note, izberite limetin ali pomarančni med. Če iščete bolj cvetlične in sadne okuse, se obrnite na cvetlični med, kot sta na primer akacijev ali sivkin med. 

Naš nasvet za mehke medenjake?
Med peko postavite posodo z vodo v pečico, zaradi vodne pare bodo vaši medenjaki zelo mehki in puhasti.

Medenjaki in njihova zgodovina
Mešanica, ki se uporablja že od antike

Medenjake najdemo že v antiki pri Egipčanih, ki so pripravljali kruh iz začimb in medu. V srednjem veku je bil na Kitajskem kruh z začimbami in medom, imenovan "Mi-Kong", bojni obrok kitajskih vojakov v vojski Džingiskana med osvajanjem Kitajske. Postopoma se je recept prenesel na Arabce in med križarskimi vojnami so ga odkrili zahodnjaki in ga nato z začimbami, ki jih je vseboval, prinesli v Evropo. Zgodovina medenjakov v Franciji, v Dijonu

Pravijo, da so bili medenjaki zelo priljubljeni pri ženi vojvode Filipa Drznega, Margeriti Flandrijski. S seboj naj bi celo prinesla svoj pekač za pecivo, da jih je lahko jedla, kot je hotela. V Dijonu je bilo takrat na desetine slaščičarn, ki so izdelovale medenjake, vse do druge svetovne vojne. Danes je ostal le še eden: Mulot in Petitjean, ki je preživel stoletja in ohranil svoje tradicionalno znanje. Dijonski medenjaki se od drugih medenjakov na svetu razlikujejo po tem, da so narejeni iz pšenične moke in v mešanici začimb vsebujejo tudi janež.  

 

 

Lastnosti

Značke:
  • Presno
  • Vegan
  • Zdrava hrana
Podobni izdelki
22,50  brez DDV 22,50 
Ni na zalogi
dodaj na seznam želja
Na zalogi
36,00  brez DDV 36,00 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
6,90  brez DDV 6,90 
dodaj na seznam želja
7,21  brez DDV 7,21 
Ni na zalogi
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah