9/9

GLUCONOLACTAT SOSA 500 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 14,02  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1TESF201
Gluten Free No Hidrogen Vegan
Na zalogi
15,35 
15,35  brez DDV
Dodatek kalcija za postopek obratne sferifikacije.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja

Gluconolactat je zmes dveh soli s katerima dodamo kalcij v medij, brez dodajanja okusa. Pripomore, da dodamo v medij dovolj kalcija, da lahko formiramo sfere.

Lastnosti: obogati medij s kalcijem
Uporaba: zmešamo v sestavino, ki jo želimo obogatiti s kalcijem.
Aplikacija: za pripravo obratne sferifikacije za sestavine z malo kalcija
Okus: brez okusa
Postopek: obratna sferifikacija

RECEPTI

Poglejte si video kanal Sosa Ingredients s številnimi video recepti, ki vas bodo popeljali v svet moderne kulinarike.

  YouTube-Channel
 

 

218-esferificacion-frambuesa-alginat
  213-empanada-de-limon-konjac    39_alginclorurkitph_esferainvmangocampari (1)
   
  SFERIFIKACIJA IZ MALIN   LIMONINA KREMNA PITA S KONJAKOM    OBRATNA MANGO IN CAMPARI KROGLICA    
             

 

Sferifikacija je postopek želiranja, ki nam omogoča, da poljubno tekočino obdamo z gelom in s tem ponazarjamo kaviar. Spektakularno lahko z metodo združimo eksplozijo okusa, ki se aktivira v ustih. Ta inovacija je postala klasična moderna tehnika v slaščičarstvu in gastronomiji. 


Poznamo dve metodi sferifikacije:

  • Direktna metoda
  • Obratna ali inverzna metoda

DIREKTNA SFERIFIKACIJA


Za to metodo potrebujemo tri različne kopeli:
  • V prvi kopeli imamo Alginat in proizvod, ki ga želimo sferificirati. Obe sestavini zelo dobro zmešamo in ju pustimo stati, da se iz raztopine odstrani ves zrak. Upoštevati moramo pH faktor raztopine, ki ne sme biti po pH4. V kolikor imamo pH prenizek, dodamo natrijev citrat. Pri prevelikem pH faktorju bomo imeli slab okus.
  • V drugi kopeli imamo Clorur in sicer 5 do 8 g na liter, odvisno od velikosti kroglic. 
  • V tretji kopeli imamo vodo, da sfere splahnemo okus kalcijevega klorida. 
Reakcija Alginata se prične, ko oba proizvoda (alginat in klorid) pričneta tvoriti gel v obliki kroglice. Postopek želiranja se nadaljuje v notranjost. Dalj časa pustimo v kopeli, bolj bo želiralo, dokler kroglica ne bo popolnoma želirana do sredine. 
Upoštevati moramo pH vrednost raztopine. Če vrednost ni med 4 in 6, moramo uporabiti natrijev citrat (PH KIT). Ko imamo pH med obema vrednostnima lahko izdelujemo kroglice brez problema. 

OBRATNA SFERIFIKACIJA

Če želimo pripraviti kroglice z metodo sferifikacije iz sestavine, ki vsebuje kalcij (mlečni izdelki), moramo izbrati obratno metodo z njo invertiramo prvi dve kopeli. Če proizvod kalcija ne vsebuje, dodamo gluconolaktat.

Uporabimo tri različne kopeli:
  • V prvi kopeli imamo proizvod, ki vsebuje kalcij (mlečni izdelek). V kolikor proizvod kalcija ne vsebuje, moramo dodati glukonolaktat. Če proizvod nima zadostne gostote, dodamo 6 g Gelespresse (2g xandatana) na kilogram, da dobimo zadostno težo za drugo kopel.
  • v drugi kopeli zmešamo 1 liter vode (brez kalcija!) in 5 g alginata.
  • V tretji kopeli imamo vodo, da kroglice speremo.
Zahvaljujoč obratni metodi sferifikacije, bo sredica kroglice vedno tekoča, ker je reakcija obratna od direktne metode. V kolikor kroglice pripravljamo v naprej, jih shranimo v nekoliko gostejši tekočini, da se ne sprimejo med seboj. Pri tej tehniki je potrebno upoštevati osmozo kroglic. Njihova membrana ima majhne luknjice, ki absorbirajo okus medija.


Badges:
  • Gluten Free
  • No Hidrogen
  • Vegan
Energetska vrednost (kj):
1070.00
Energetska vrednost (kcal):
526.00
Maščobe:
0.00g
Nenasičene maščobe:
0.00g
Ogljikovi hidrati:
81.50g
Od tega sladkoriji:
0.00g
Vlaknine:
0.00g
Beljakovine:
0.00g
Sol:
0.00g
stabilizator - regulator kislosti: kalcijev glukonat (E578), antioksidant- regulator kislosti: kalcijev laktat (E327). Lahko vsebuje sledi MLEKA.

PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)

Opozorilo

Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.

Kupci so izbrali
Priporočamo
Na zalogi
13,50  brez DDV 13,50 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
1,40  brez DDV 1,40 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
0,94  brez DDV 0,94 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
17,39  brez DDV 17,39 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah