9/9

PROFIBERSTAB 5 SOSA - 600 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 35,47  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1BZBA45116

Dobavljivo/ni na zalogi

38,84 
38,84  brez DDV

Profiberstab 5
Stabilizator sladolede in sorbete na osnovi rastlinskih vlaknin in pripravo po hladni ali vroči metodi.

Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Stabilizator za sladolede in sorbete, brez sintetičnih emulgatorjev in brez dodatkov, 100% rastlinska vlakna.

Vlaknine iz rjavih in zlatih lanenih semen (Linum usitatissiumum L.), iz katerih se pridobiva sluz. Sestavljene so iz treh vrst vlaknin: celuloze, lignina (netopne) in sluzi (topne).

Vsebnost vlaknin: >76 % Od tega:

- Topne vlaknine: >12%

- netopne vlaknine:: >88%

Lastnosti: Zaradi svoje sestave ima izjemne zgoščevalne, stabilizacijske, emulgacijske in zadrževalne sposobnosti. Pri uporabi v razmerju 1 : 2 lahko nadomesti stabilizacijske in zgoščevalne lastnosti Xantana. Je nevtralnega okusa in barve.

Uporaba: Vroča ali hladna voda v širokem razponu pH: lahko topna/dispergibilna.

Omake in coulis: Zgoščevanje za vroče ali hladne, sladke ali slane omake z visokim razponom pH.

Sladoledi in sorbeti: Deluje kot stabilizator in emulgator. Poveča kremoznost in pomaga vključiti zrak. Izboljša zamrzovanje, saj pomaga tvoriti manjše ledene kristale.

Moussi in meringe: Pomaga stabilizirati meringe in mousse, saj izboljša zračenje in ohranja vsebnost zraka v penah. Preprečuje izgubo vode med odmrzovanjem.


Značilnosti:

 1. Hladen in vroč stabilizator.
 2. Velika sposobnost emulgiranja.
 3. Visok prispevek kremoznosti.
 4. Moč proti kristalizaciji.
 5. Nevtralen okus.

Sestava:


 • Citrusna vlakna kot emulgator.
 • Lanena vlakna kot stabilizator.
 • Psilium za zadrževanje vode.

Najpogostejše uporabe: sladoledi in sorbeti.

Priporočeni odmerek: 0,5 % skupne mase (kg). Možno je povečati odmerek do 0,7 % v bazah, ki zahtevajo večjo stabilizacijo, kot je kislo sadje.

Uporaba: Zmešajte s hladno ali vročo sladoledno osnovo (85º), z močnim mešanjem (električni mešalnik), da se izdelek pravilno razprši. Mešanico pustite zoreti na hladnem 24 ur za ustrezno hidracijo in shranite v aparat za sladoled. Zamrznite sladoled ali sorbet v najkrajšem možnem času.

Priporočilo: Funkcionalnost izdelka se izboljša, ko je hidriran vroč (85ºC).

Podobni izdelki
Na zalogi
68,76  brez DDV 68,76 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
13,90  brez DDV 13,90 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
19,60  brez DDV 19,60 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
16,33  brez DDV 16,33 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah