9/9

PROFIBERSTAB 5 SOSA - 600 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 35,47  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1BZBA45116

Dobavljivo/ni na zalogi

38,84 
38,84  brez DDV

Profiberstab 5
Stabilizator sladolede in sorbete na osnovi rastlinskih vlaknin in pripravo po hladni ali vroči metodi.

Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Stabilizator za sladolede in sorbete, brez sintetičnih emulgatorjev in brez dodatkov, 100% rastlinska vlakna.

Vlaknine iz rjavih in zlatih lanenih semen (Linum usitatissiumum L.), iz katerih se pridobiva sluz. Sestavljene so iz treh vrst vlaknin: celuloze, lignina (netopne) in sluzi (topne).

Vsebnost vlaknin: >76 % Od tega:

- Topne vlaknine: >12%

- netopne vlaknine:: >88%

Lastnosti: Zaradi svoje sestave ima izjemne zgoščevalne, stabilizacijske, emulgacijske in zadrževalne sposobnosti. Pri uporabi v razmerju 1 : 2 lahko nadomesti stabilizacijske in zgoščevalne lastnosti Xantana. Je nevtralnega okusa in barve.

Uporaba: Vroča ali hladna voda v širokem razponu pH: lahko topna/dispergibilna.

Omake in coulis: Zgoščevanje za vroče ali hladne, sladke ali slane omake z visokim razponom pH.

Sladoledi in sorbeti: Deluje kot stabilizator in emulgator. Poveča kremoznost in pomaga vključiti zrak. Izboljša zamrzovanje, saj pomaga tvoriti manjše ledene kristale.

Moussi in meringe: Pomaga stabilizirati meringe in mousse, saj izboljša zračenje in ohranja vsebnost zraka v penah. Preprečuje izgubo vode med odmrzovanjem.


Značilnosti:

 1. Hladen in vroč stabilizator.
 2. Velika sposobnost emulgiranja.
 3. Visok prispevek kremoznosti.
 4. Moč proti kristalizaciji.
 5. Nevtralen okus.

Sestava:


 • Citrusna vlakna kot emulgator.
 • Lanena vlakna kot stabilizator.
 • Psilium za zadrževanje vode.

Najpogostejše uporabe: sladoledi in sorbeti.

Priporočeni odmerek: 0,5 % skupne mase (kg). Možno je povečati odmerek do 0,7 % v bazah, ki zahtevajo večjo stabilizacijo, kot je kislo sadje.

Uporaba: Zmešajte s hladno ali vročo sladoledno osnovo (85º), z močnim mešanjem (električni mešalnik), da se izdelek pravilno razprši. Mešanico pustite zoreti na hladnem 24 ur za ustrezno hidracijo in shranite v aparat za sladoled. Zamrznite sladoled ali sorbet v najkrajšem možnem času.

Priporočilo: Funkcionalnost izdelka se izboljša, ko je hidriran vroč (85ºC).

Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

68,76  brez DDV 68,76 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

19,60  brez DDV 19,60 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
13,90  brez DDV 13,90 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

16,80  brez DDV 16,80 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah