PROFIBERSTAB 5 SOSA - 600 g
Stabilizator za sladolede in sorbete, brez sintetičnih emulgatorjev in brez dodatkov, 100% rastlinska vlakna.
Vlaknine iz rjavih in zlatih lanenih semen (Linum usitatissiumum L.), iz katerih se pridobiva sluz. Sestavljene so iz treh vrst vlaknin: celuloze, lignina (netopne) in sluzi (topne).
Vsebnost vlaknin: >76 % Od tega:
- Topne vlaknine: >12%
- netopne vlaknine:: >88%
Lastnosti: Zaradi svoje sestave ima izjemne zgoščevalne, stabilizacijske, emulgacijske in zadrževalne sposobnosti. Pri uporabi v razmerju 1 : 2 lahko nadomesti stabilizacijske in zgoščevalne lastnosti Xantana. Je nevtralnega okusa in barve.
Uporaba: Vroča ali hladna voda v širokem razponu pH: lahko topna/dispergibilna.
Omake in coulis: Zgoščevanje za vroče ali hladne, sladke ali slane omake z visokim razponom pH.
Sladoledi in sorbeti: Deluje kot stabilizator in emulgator. Poveča kremoznost in pomaga vključiti zrak. Izboljša zamrzovanje, saj pomaga tvoriti manjše ledene kristale.
Moussi in meringe: Pomaga stabilizirati meringe in mousse, saj izboljša zračenje in ohranja vsebnost zraka v penah. Preprečuje izgubo vode med odmrzovanjem.
Značilnosti:
1. Hladen in vroč stabilizator.
2. Velika sposobnost emulgiranja.
3. Visok prispevek kremoznosti.
4. Moč proti kristalizaciji.
5. Nevtralen okus.
Sestava:
• Citrusna vlakna kot emulgator.
• Lanena vlakna kot stabilizator.
• Psilium za zadrževanje vode.
Najpogostejše uporabe: sladoledi in sorbeti.
Priporočeni odmerek: 0,5 % skupne mase (kg). Možno je povečati odmerek do 0,7 % v bazah, ki zahtevajo večjo stabilizacijo, kot je kislo sadje.
Uporaba: Zmešajte s hladno ali vročo sladoledno osnovo (85º), z močnim mešanjem (električni mešalnik), da se izdelek pravilno razprši. Mešanico pustite zoreti na hladnem 24 ur za ustrezno hidracijo in shranite v aparat za sladoled. Zamrznite sladoled ali sorbet v najkrajšem možnem času.
Priporočilo: Funkcionalnost izdelka se izboljša, ko je hidriran vroč (85ºC).