E'PACCHETELLE FILETI DI POMODORO "GUSTAROSSO" - 400 g
Naši priljubljene "pacchetelle" imajo starodavno poreklo: vsako leto na dvoriščih in kmetije celotne južne Italije potema predelava paradižnikov. Dogodek združuje cele družine, kjer drug ob drugem v solidarnosti pridelujejo "buttelglie", kot včasih rekli. Pravzaprav gre za praznik, zabavo.
Tradicionalno se za konzerviranje uporabljajo reciklirane steklenice piva. Da paradižnik (obvezno San Marzano) lahko spravijo skozi ozek vrat steklenice, ga režejo na četrtinke. Po rezanju "pacchetelle" San Marzano paradižnika prilijejo paradižnikov sok in vstavijo čudovit list bazilike. Zaprte steklenice se nato na odprtem ognju kuhajo 15 minut.
Lepo je videti zgubane roke starejših ljudi, ki umivajo paradižnik; otroci, umazani od paradižnika jih jedo brez začimb. Seveda je prigrizek svež kruh s paradižnikom ali kaj boljšega spaghettata "sciuè sciuè". Vsaka družina ima svoj ritual, svolj način izdelave: to je Gustarosso.
Priporočamo: spaghetti con pacchetelle di pomodoro "sciuè sciuè" e basilico, focaccia pugliese con pacchetelle di pomodoro, pizza al pomodoro ed arricchita con pacchetelle
- No Hidrogen
- Vegan