KADAYIF ANGELSKI LASKI ZA DUBAI ČOKOLADO - 400 g
ÖZ Kadayif angelski laski za dubajsko čokolado in künefe
Odkrijte uživanje v pristnih turških specialitetah s fino spredenimi nitmi za testo ÖZ Kadayif. Niti so izdelane iz visokokakovostne pšenične moke, vode, koruznega škroba in rastlinskega olja ter zagotavljajo popolno osnovo za tradicionalne jedi, kot je Künefe, in sodobne sladice, kot je čokolada Dubai.
Naše niti za angelsko testo navdušujejo s svojo vsestransko uporabo in so idealne za kreativne ideje receptov.
Posebne lastnosti:
Izvirna turška kakovost.
Odlična za tradicionalne in ustvarjalne jedi
Razvajajte svojo družino in prijatelje z neprimerljivim okusom ter v svojo kuhinjo vnesite orientalski pridih!
Recept (za 500 g)
- 250 g temne ali mlečne čokolade kot sta Callebaut 811 ali Callebaut 823!
- 75 Kadayif angelskih laskov
- 30g masla
- 180g pistacijeve paste (Sicilija)
- 10g tahini paste Terre Exotique
- ščepec soli
Najprej pripravite nadev Kadayif. V ponvi na srednjem ognju stopite maslo in dodajte testo kataifi, ki ga med dodajanjem razdrobite. Testo kataifi dobro prepražite po vsej površini, približno 10 minut. To je zelo pomembno, da se zagotovi potrebna hrustljavost. V drugi posodi zmešajte pistacijevo pasto, tahini in sol, nato pa dodajte kataifi. Premešajte, da je testo lepo oblito s pasto.
Temno ali mlečno čokolado stopite v mikrovalovni pečici ali v vodni kopeli. Zlijem jo model, počakamo nekaj minut in model spraznimo. Del čokolade so bo v modelu strdil in dobili bomo votlo čokoladno posodico. Vanjo vlijemo kadayif nadev in ga razporedimo po modelu. Vsebino zapremo s čokolado, pustimo da kristalizira nekaj ur (najbolje preko noči) in odstranimo iz modela.
Ta domačo izdelavo uporabo silikonski model za čokoladne tablice.
Sestavine:
Pšenična moka, voda, koruzni škrob, rastlinsko olje (sončnično), sol, konzervansi (E202, E282).