MOKA PŠENIČNA PETRA 6384 GRANDI LIEVITATI tip "00""MOLINO QUAGLIA" - 5 kg
Mehka pšenična moka tipa "00". Mleta iz mešanice zrn mehke pšenice, ki so naravno bogata z beljakovinami, ki razvijejo posebno elastičen in stabilen gluten. Podpira kompleksno predelavo, veliko količino maščob in sladkorja v receptu in dolgo kvašenje. Idealna je za pripravo testa z izrazito dolgo fermentacijo, kot so Panettone, Colomba, Focaccia Veneta, Baba, brioš. V njih izraža svoj polni potencial in pripravo z drožmi. To je že uravnotežena moka, ki zagotavlja optimalen donos pri predelavi brez dodajanja drugih mok ali dodatkov. Zaradi velike vsebnosti beljakovin se uporablja tudi za hranjenje droži, pripravo lievita madre, polisha.
Sestavina beljakovin zagotavlja odlično elastičnost in visoko razteznost ter zagotavlja popolno tesnjenje in stabilnost testa, ki se lahko raztegne, ne da bi zdrsnilo, kar predstavlja odličen razvoj tako v fazi kvašenja kot tudi pri kuhanju tudi v prisotnosti velikih količin težkih sestavin (rozin , kandirano sadje, glazura itd.)
Kakovost beljakovin je takšna, da se prepreči učinek togosti glutena, kar običajno označuje močne moke, zato je preprečen pojav krčenja pečenega izdelka nekaj ur / dni po pečenju (značilno za moko z dodanim glutenom).
Visoko stopnjo absorpcije tekočin spremlja velika sposobnost zadrževanja tudi med in po pečenju: postopnega sproščanja vlage ne spremlja "vitrifikacija" in zadrževanje vode, ki jo tvorijo beljakovine. Zato je pečen izdelek mehak in zaščiten proti pretirani izsušitvi.
Zrna
Mešanica premium pšeničnih zrn brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto zelo počasi s cilindri iz litega železa, kar optimalno kvaliteto škroba in beljakovin, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo. i
Lastnosti
Kategorija | pšenična moka tip "00" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 14% - 15 % |
Minerali | vse do 0,55% |
W | 370| 390 |
P/L | 0,55 | 0,65 |
Vsebnost mokrega glutena | do 49 % |
Absorpcija tekočine pri kruhu | do 70% |
Tehnične lastnosti
- zelo elastičen in raztegljiv gluten
- odporen na dolgotrajno obdelavo
- visoka absorpcijska moč tekočin
- zelo velika sposobnost vmešavanja velike količine maščob
Tehnične karakteristike moke 6384 Panettone zagotavljajo:
- izredno strukturno oblikovanje testa
- odlično sposobnost in stabilnost v vseh fazah priprave, tudi v receptih z veliko vsebnostjo maščob in veliko vsebnost trdnih snovi, rozin, kandiranega sadja, čokolade
- volumsko in enakomerno vzhajanje med peko s formiranjem velikih zračnih žepkov, brez bojazni sesedanja.
Idealna uporaba
testo z dolgo fermentacijo, kot je panettone, colomba, foccacia veneta, baba, brioš in majhni vzhajani slaščičarski proizvodi. Proizvodi z veliko vsebnostjo maščob in trdnih koščkov, kot so rozine, kandirano sadje, čokolada...
Testo in priporočene metode priprave
Idealno za dolgo fermentacijo z indirektno metodo s pivskim kvasom, ali direktno in indirektno metodo z dolgo fermentacijo z drožmi. Idealna moka za osveževanje droži.
Uporaba živih droži daje najboljši rezultat in smislu organoleptičnih struktur in svežino končnega proizvoda skozi daljši čas. 6384 Panettone moka za idealna za droži, ki je brez aditivov in vedno stabilna.
Tehnična karakteristika: 6384
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.