MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.1 tip "1" "MOLINO QUAGLIA" - 500 g
Petra 1
Na kamen mleta moka iz izbranih zrn mehke pšenice tipa "1"
Petra 1 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.
Moka ima dobro elastičnost, visoko sposobnost absorbiranja tekočin, je vsestranska in primerna za srednjo / dolgo fermentacijo. Uporablja se v pekarnah, picerijah in slaščičarnah.
Zahvaljujoč njenim značilnostim Petra 1 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in dolgim trajanjem testa.
Uporablja se za vse vrste kruha, sladko kvašeno pecivo, listnato testo, sveže testenine z jajci ali brez ter pice z dolgim zorenjem.
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.
Lastnosti
Kategorija | mehka pšenična moka tip "1" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 13,5% - 14,5 % |
Minerali | vse do 0,80% |
Vlaknine | največ 7% |
Vsebnost mokrega glutena | 44% - 46% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 90% |
Tehnične lastnosti
- močna moka
- dobra elastičnost
- visoka absorpcija tekočin
- vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo za pice, kruh, pecivo, testenine
- visoka stabilnost med pripravo in peko
- fleksibilnost uporabe
- izjemen okus
Idealna uporaba
- vse vrste kruha (ciabatta, begeti, hlebci)
- sladko in slani vzhajani proizvodi, krofi, potice ...
- listnato testo
- sveže jajčne testenine
- ocvrti proizvodi
- pizza ala pala
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 1 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.
Trajanje fermentacije
- Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Listnato testo: vse do 48 ur pri kontrolirani temperaturi in več kot mesec dni pri shranjevanju pri negativni temperaturi.
- Sveže testenine: 24 ur.
Načini peke
blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan