9/9

MOKA PŠENIČNA MEHKA DOLCI FRITTI PETRA 6379 tip "00" "MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 1,37  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1MOGLPS12006

Dobavljivo/ni na zalogi

18,78 
18,78  brez DDV
Mehka pšenična moka tipa "00" za  hitro vzhajanje in pripravo paljenega testa, ocvrtih vzhajanih proizvodov, muffinov, kolačev, krofov ...
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Mehka pšenična moka tipa 00. Prideluje se iz pšeničnih zrn srednje trdote, ki razvijejo elastičen gluten, raztegljiv in imajo škrobnato sestavo, ki zagotavlja popolno absorpcijo tekočin in optimalno gelifikacijo; je zasnovana posebej za pripravo paljenega testa, ocvrtih vzhajanjih izdelkov, kvašenih, maslenih, kot so muffini, kolači z vsebnostjo maščobe.

Moka srednje trdnosti (W240-260), namenjena za proizvodnjo paljenega testa vzhajanega testa s kratko in hitro fermentacijo (krofi, brioš, muffin), ki jih je treba ocvrti in imajo odprto in lahko strukturo. Skrbna izbira mehkih zrn na podlagi kakovosti njihovega škroba in njihove sposobnosti gelifikacije. Kalibracija glutenske sestave zagotavlja ustrezno konsistenco zmesi in daje prednost raztezanju izdelka, kar zagotavlja odličen in uravnotežen razvoj. Odlična absorpcija tekočin omogoča pripravo mehkih, a hkrati elastičnih in homogenih zmesi, ki se pri peki široko razvijejo.

To so prednosti moke Petra, ki zagotavljajo odlične pekovske lastnosti: zračni mehurčki so lepo razširjeni, paljeno testo je znotraj votlo in ima tanko steno; ocvrtki in krofi so lahki, mehki in porozni, ne gumijasti; krofi in drobno pecivo dobijo lepo in redno satje ter postanejo mehki in ne gumijasti.

To je moka, ki zagotavlja odlične rezultate tudi pri proizvodnji testa, ki potrebuje velike količine zraka (muffin, kolači, pandispagna-biskvit). Moka omogoča nastanek trdne strukture z močno ekspanzijo med pečenjem zaradi veliki količine zračnih globul v testu.

Zrna
M
ešanica premium pšeničnih zrn brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.

Način mletja
Mleto zelo počasi s cilindri iz litega železa, kar optimalno kvaliteto škroba in beljakovin, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo. i

Lastnosti

Kategorija pšenična moka tip "00"
Vlaga največ 15,5%
Beljakovine 11% - 12 %
W 240 - 260
P/L 0,55 - 0,65
Vsebnost mokrega glutena do 40%
   

Tehnične lastnosti

  • raztegljiv gluten
  • hitra absorpcija in stabilno zadrževanje tekočin
  • zelo visoka sposobnost vmešavanja in vezave maščobe
  • odlična in hitra gelifikacija škroba

Tehnične karakteristike moke 6379 Bigne Dolci Fritti zagotavljajo:

  • hitro in stabilno formiranje testa med pripravo in pečenjem
  • optimalno homogenizacijo sestavin in enakomerno barvo med pečenjem
  • raztegljivo glutensko strukturo, kar zagotavlja zadrževanje velike količine zraka v testu in hitro vzhajanje med peko, kar zagotavlja lahko in mehko teksturo končnega proizvoda
  • hrustljavost strukture, ne da bi postala v ustih gumijasta
  • ne absorbira maščobe (olja ali prečiščene svinske masti) med pečenjem.

Idealna uporaba

Paljeno testo, kratko ali dolgo vzhajani proizvodi (krofi, lahko brioši, kolači, piškoti, ameriški krofi / donuts), ki se lahko cvrejo, biskviti, brizgani masleni piškoti...

Idealno za proizvode, ki potrebujejo zelo hitro povečanje volumna med vzhajanjem in pečenjem, kar daje odprto in rahlo teksturo, ki mora biti tudi stabilna in mora zdržati tudi plasti nadeva.

Uporaba moke 6379 Bigne Dolci Fritti zagotavlja:

  • Pečeno testo je vedno optimalno zračno, testo ne postane razmočeno v stiku z nadevom.
  • cvrto vzhajano in nevzhajano testo ostane suho in nikoli težko, ker ne vsrka maščobe za cvrtje
  • cvrto testo je vedno lahko in aromatično, mehko in nikoli gumijasto
  • tepeno testo, kot so biskviti, piškoti, stepeno masleno testo, ki združujejo mehkobo in telo, se ne drobijo med rezanjem.

Testo in priporočene metode priprave

Direktna metoda s pivskim kvasom ali drožmi. Idealno za takojšno pripravo.

Tehnična karakteristika: 6379

 

 

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
  • Zdrava hrana
Energetska vrednost (kj):
1491.00
Energetska vrednost (kcal):
352.00
Maščobe:
1.50g
Nasičene maščobe:
0.20g
Ogljikovi hidrati:
72.00g
Od tega sladkoriji:
0.20g
Vlaknine:
2.00g
Beljakovine:
11.50g
Sol:
0.00g
Sestavine

PŠENIČNA moka (GLUTEN), lahko vsebuje sledi SOJE. Odstotek vlage največ 15,5%.
Alergeni

PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)

Opozorilo

Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.

PDF

Tehnične lastnosti moke (6379__1_.png, 1,977 Kb) [Snemi]

Podobni izdelki
Na zalogi
1,80  brez DDV 1,80 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

2,41  brez DDV 2,41 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
39,69  brez DDV 39,69 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
36,96  brez DDV 36,96 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah