MOKA PETRA 7250 CUORDOLCE MOLINO QUAGLIA - 500 g
Petra®7250
Moka za piškote, biskvite, krhko testo
Mehka pšenična moka tipa "00" iz pšeničnih zrn z nizko vsebnostjo beljakovin, je zasnovano tako, da je vsestransko pri predelavi in omogoča izdelavo tako krhkega peciva kot biskvita in tort bogatimi z maščobami in sladkorji. Zagotavlja optimalen izdelek tudi pri majhnih, kratkokvašenih sladkih kvašenih pecivih. Primerno za pečene torte, peciva, biskvite, manjše kvašene torte, palačinke, krhka testa, piškote.
Lastnosti
Mešanica pšenice, izbrana posebej za uporabo v visoki kuhinji. Kakovostni standardi izbirnega postopka v kombinaciji s tehnologijami, sprejetimi v fazi predelave, omogočajo pridobitev stabilne moke s tehnološkega in higienskega vidika.
Sestavine
Mehka pšenična moka tipa "00".
Lahko vsebuje sledi SOJE in GORČICE.
Shranjevanje
Hladno, suho in prezračeno okolje, stran od neposredne svetlobe in virov toplote. Pogoji skladiščenja moke določajo njene proizvodne in tehnične lastnosti. Nepravilno skladiščenje ogroža kakovost moke, ki jo zagotavlja Molino Quaglia. Nujno je, da izdelek ostane dvignjen od tal, ne počiva na stenah in nenehno čistite okolico. Prav tako je nujno, da so vrečke na primerni razdalji od katere koli hrane na osnovi žit (testenine, riž itd.). Priporočljivo je, da izdelek uporabite v 10 dneh od dneva odprtja embalaže, da ohranite njegove lastnosti nespremenjene. TEMPERATURA: 20-22 °C VLAGA OKOLJA: 65-68% RV.
Način mletja
Mletje s pomočjo valja iz litega železa. Diagram mletja dolgega valja je zasnovan tako, da najbolje upošteva značilnosti zrna. Zaradi stalne kontrole parametrov mletja je za Petra® 7250 značilna odlična tehnološka stabilnost. Tehnologije mletja omogočajo pridobivanje moke, ki je enostavna za obdelavo, primerna za izdelavo številnih različnih sladic v gostinstvu.
Tehnični parametri
Kategorija | pšenična moka tip "00" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 11% - 11,5 % |
W | 200| 230 |
P/L | 0,55 | 0,65 |
Vsebnost mokrega glutena | do 37-50 % |
Način uporabe
Petra®7250 je zasnovana tako, da se lahko prilagodi številnim različnim procesom, ki se lahko izvajajo v restavracijah. Lastnosti beljakovin te moke omogočajo optimalno absorpcijo tekočin in maščob ter olajšajo predelavo izdelkov. Primerna je za vse nekvašene sladice (biskviti, krhko testo, piškoti) ter kratko ali instant vzhajanje (biskvit, torte, pečene torte).