9/9

MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.1 tip "1" "MOLINO QUAGLIA" - 500 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 2,27  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1MOGLPE150001C
Na zalogi
2,49 
2,49  brez DDV
Vrhunska pšenična moka tip »1« iz mešanice različnih premium sort pšenice, mleta na kamen in primerna za vse vrste kruha, pic romana, baget, sladkih in slanih vzhajanih proizvodov, listnatega testa, jajčnih testeni … primerna za srednjo in dolgo fermentacijo.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

 

Petra 1

Na kamen mleta moka iz izbranih zrn mehke pšenice tipa "1"

Petra 1 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.

Moka ima dobro elastičnost, visoko sposobnost absorbiranja tekočin, je vsestranska in primerna za srednjo / dolgo fermentacijo. Uporablja se v pekarnah, picerijah in slaščičarnah.

Zahvaljujoč njenim značilnostim Petra 1 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in dolgim trajanjem testa.

Uporablja se za vse vrste kruha, sladko kvašeno pecivo, listnato testo, sveže testenine z jajci ali brez ter pice z dolgim zorenjem.

Zrna

mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.

Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.

Lastnosti

Kategorija mehka pšenična moka tip "1"
Vlaga največ 15,5%
Beljakovine 13,5% - 14,5 %
Minerali vse do 0,80%
Vlaknine največ 7%
Vsebnost mokrega glutena 44% - 46%
Absorpcija tekočine pri kruhu postopno do 90%

Tehnične lastnosti

  • močna moka
  • dobra elastičnost
  • visoka absorpcija tekočin
  • vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo za pice, kruh, pecivo, testenine
  • visoka stabilnost med pripravo in peko
  • fleksibilnost uporabe
  • izjemen okus

Idealna uporaba

  • vse vrste kruha (ciabatta, begeti, hlebci)
  • sladko in slani vzhajani proizvodi, krofi, potice ...
  • listnato testo
  • sveže jajčne testenine
  • ocvrti proizvodi
  • pizza ala pala

Testo in priporočene metode priprave

testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 1 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.

Trajanje fermentacije

  • Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
  • Listnato testo: vse do 48 ur pri kontrolirani temperaturi in več kot mesec dni pri shranjevanju pri negativni temperaturi.
  • Sveže testenine: 24 ur.

Načini peke

blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.

 

 

 

 

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
PDF

Tehnične lastnosti moke (petra1__1_.pdf, 2,150 Kb) [Snemi]

Kupci so izbrali
Priporočamo
Na zalogi
13,50  brez DDV 13,50 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
17,38  brez DDV 17,38 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
1,40  brez DDV 1,40 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
0,99  brez DDV 0,99 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah