BELJAKI V PRAHU SOSA - 500 g
In tu je velika prednost beljakov v prahu. Sneg iz beljakov v prahu je kar 5 x bolj stabilen od svežih. Velika prednost beljakov v prahu je, da jih lahko mešamo tudi z drugimi tekočinami in sadnimi pireji. Na ta način dobimo odlično sadni stepeni sneg beljakov (meringa), ki jo s svežimi beljaki prav gotovo ne moremo pripraviti. Na ta način lahko pripravimo sadni mousse z zelo velikim deležem sadja. Sneg stepenih beljakov lahko poljubno krat ponovno stepamo. Beljaki v prahu so odličen dodatek svežim beljakom, ki postanejo še bolj kompaktni, bolje se napihnejo z zrakom in sneg je stabilnejši.
Beljaki v prahu so tudi odličen stabilizator sadnim sorbetom, saj odlično vežejo vodo. Z beljaki v prahu in meringo pa lahko pripravimo tudi odlične penaste sladolede.
Priprava:
100g beljakov zmešamo z litrom vode ali sadnega soka in stepemo. Zmes beljakov v prahu in vode lahko pripravimo že 24 ur prej.
RECEPTI Poglejte si video kanal Sosa Ingredients s številnimi video recepti, ki vas bodo popeljali v svet moderne kulinarike. |
|
Katalog proizvodov Sosa (pdf) | Katalog proizvodov Home Chef (pdf) |
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.