RUM SAVANHA LUXARDO 60% - 2 l
Savanha 60° - Rum
100% rum uvožen neposredno iz Jamajke. Narejen je z destilacijo fermentirane melase, kot je tipično za postopek Anglo-Saksonske tradicije. Ta poseben postopek in kasnejše staranje dajeta rumu polno in aromatično aromo. Je mehak, zahvaljujoč dolgoletnemu staranju v hrastovih sodih. Je lepe jantarjeve barve s polno aromo.Rum Savanha je odličen v čokoladnih pralinejih in tartufih.
Luxardo je najstarejši evropski proizvajalec alkoholnih pijač in slaščičarskih alkoholnih arom, saj naši začetki segajo v leto 1821, ko smo v mestu Zadar v Dalmaciji odprli našo prvo tovarno. Zaradi italijanskega porekla lastnikov, smo morali zapustiti naše rodno mesto in se preseliti v bližino Padove, kjer tovarna deluje še danes. Luxardo je po skoraj 300 letih delovanje še vedno eden najbolj ekskluzivnih proizvajalcev alkoholnih pijač in slaščičarskih likerjev. Najbolj znane in po svetu cenjene blagovne znamke so: Maraschino, Sambuca, Limoncello, Triplum Orange, Češnjev liker »Sangue Morlacco«.
Luxardo je bil eden prvih, ki je proizvedel poseben slaščičarski liker. In zakaj se v slaščičarstvu uporabljajo likerji. Liker daje sladici dodatno in zelo osvežilno aromo. Kvaliteten liker vsebuje kvaliteten alkohol, ki sladico ohrani dalj časa svežo, torej ji podaljšuje rok trajanja. Likerji so pripravljeni na poseben način. Destilacija se izvaja večkrat, tako se zelo ojača aroma in poveča tudi alkoholna stopnja. Slaščičarski liker ima običajno 2x več alkohola a zato od 3 do 4 x več arome. Zaradi tega je vsebnost alkohola v sladici precej manjša, aroma pa precej večja. Zaradi visoke vsebnost alkohola ta počasi izhlapi, ostane pa aroma.
Uporaba:
- Alkoholne arome uporabljamo za aromatiziranje krem. Dozirati moramo previdno. V kremi se alkohol ne sme čutiti, samo aroma.
- Namakanje biskvitov. Pripravimo sladkorni sirup (skuhamo sladkor in vodo) ter dodamo alkoholno aromo.
- Priprava alkoholnih sladoledov. Alkoholni likerji so idealni za pripravo sladoledov na osnovi alkoholnih pijač. Upoštevati je potrebno, da alkohol mehča sladoled, zato moramo zmanjšati vsebnost sladkorjev.
- Čokoladni pralineji so kot ustvarjeni za polnjenje z likerji. Aromatiziran ganaš ali marcipan s kančkom likerja in oblit s čokolado.
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.