9/9

Vroča in začinjena čokolada Macchiato

13/01/2019

Avtor: Peter Hernou - Barista svetovni prvak "Latte Art"

Sestavine:

  • 1,8 dl mleko 3,5%
  • 4 cl whisky
  • 1 mleta espresso kava
  • 1/4 žličke čili (piri-piri)
  • 1 vrečka Callebaut® "Finest Belgian" temna vroča čokolada

Priprava:

  • S paro segrej in speni mleko (kot za cappuccino) na 72°C.
  • Segrej whisky, ga zlij v kozarec in ga flambiraj. Prelij ga z vročim mlekom.
  • V ročko espresso aparata daj mleto kavo in dodaj čili (piri.piri je afriška vrst čilija), pripravi espresso in ga počasi prilij v sredino kozarca, da dobiš učinek plasti.
  • V kozarec stresi vsebino vrečke Callebaut® temne vroče čokolade in dobro premešaj.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah