9/9

Starodavna vroča čokolada "Chocolat Chaud"

13/01/2019

Klasičen francoski napitek iz vroče čokolade.

Sestavine:

  • 200 ml mleko 3,5%
  • 400 ml smetana 35%
  • 10 g sladkor
  • 1/4 žličke vanilja v prahu
  • 50 g čokoladna kuvertura 70%

Priprava:

  • Mleko, smetano, sladkor in vaniljo segrejemo na 80°C. Uporabimo lahko tudi strok vanilje Bourbon ali Tahiti.
  • Malo vročega mleka prelijemo preko čokolade in mešamo s kroženjem, da dobimo svetlečo maso (emulzijo). Zlijemo v preostalo vroče mleko in zmešamo. Ohladimo nepokrito. Postavimo v hladilnik za 12 ur. Predno ponudimo segrejemo.

Pomembno!
Čokolado moramo v postopku priprave ohladiti. Pri tem čokolada tvori pravilno molekularno strukturo (kristalizira), kida napitku kremasto in žametno strukturo. Predno ponudimo segrejemo na 60°C.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah