9/9

Brownie s kavno moko

20/01/2019

Čokoladni brownie iz kavine moke ni le dobrega okusa, temveč tudi prijazen okolju.

OPOMBA: Pri pripravi testa unamesto metlice uporabite lopatico. Slednja vpliva na končno teksturo peciva.

Sestavine:

  • 163 g moke
  • 34 g Kavine moke
  • 12 g kakava v prahu
  • 8 g soli
  • 311 g temne čokolade
  • 226 g nesoljenega masla
  • 329 g rjavega sladkorja
  • 100 g sladkorja
  • 5 jajc
  • 7 ml ekstrakta vanilije

Priprava:

  • Pečico segrejete na 1500C.
  • Združite prve 4 sestavine v skledo in pustite, da stoji. S pomočjo vilice v drugo skledo združite jajca in vanilijev ekstrakt.
  • Temno čokolado in maslo topimo v skledi nad vodno kopeljo Simmering, pri tem pa sestavine mešamo z gumijasto lopatico. Posodo odstranite iz ognja in dodajte sladkor. Mešamo in pustimo, da se malce ohladi, nato dodamo jajca. Nastalo maso zmešamo z suhimi sestavinami in položimo v ponev.
  • Pečemo 25-30 minut).
  • Postrežemo hladno.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah