Čokoladni brownie iz kavine moke ni le dobrega okusa, temveč tudi prijazen okolju.
OPOMBA: Pri pripravi testa unamesto metlice uporabite lopatico. Slednja vpliva na končno teksturo peciva.
Sestavine:
163 g moke
34 g Kavine moke
12 g kakava v prahu
8 g soli
311 g temne čokolade
226 g nesoljenega masla
329 g rjavega sladkorja
100 g sladkorja
5 jajc
7 ml ekstrakta vanilije
Priprava:
Pečico segrejete na 1500C.
Združite prve 4 sestavine v skledo in pustite, da stoji. S pomočjo vilice v drugo skledo združite jajca in vanilijev ekstrakt.
Temno čokolado in maslo topimo v skledi nad vodno kopeljo Simmering, pri tem pa sestavine mešamo z gumijasto lopatico. Posodo odstranite iz ognja in dodajte sladkor. Mešamo in pustimo, da se malce ohladi, nato dodamo jajca. Nastalo maso zmešamo z suhimi sestavinami in položimo v ponev.