9/9

Angleška krema s kavno moko

20/01/2019

Angleška krema je osnova mnogih sladic. Spenjena v sladoled je odlična sladica, servirana po večerji. Kremasto sladico lahko prelijemo s čokoladnim ali karamelnim prelivom.

Sestavine:

  • 17 g Coffee Flour
  • 120 ml mleka
  • 946 ml smetane
  • ščepec soli
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 473 ml rumenjaka
  • 283 g rjavega sladkorja
  • 1 strok vanilije
  • 5 ml ekstrakta vanilije

Priprava:

  • Združite Coffee Flour in mleko v ponvi tre na majhnem ognju kuhajte toliko časa, da tekstura začne spominjati na pržganko.
  • V drugi ponvi zmešajte: smatano, sol, muškatni orešček in pasto iz Coffee Flour. Maso grejemo na majhnem ognju. Ko odstavimo mešamo z mešalnikom še 3 minute.
  • Zmešamo preostali sladkor s rumenjaki ter dodamo strok vanilije. Maso segrevamo na malem ognju in pri tem neprestano mešamo. Vanilijev ekstrat dodamo po želji.
  • Maso ohladimo in jo zmešamo v sladolednem mešalniku (po navodilih proizjavalca).
  • Postrežemo hladno.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah