Angleška krema je osnova mnogih sladic. Spenjena v sladoled je odlična sladica, servirana po večerji. Kremasto sladico lahko prelijemo s čokoladnim ali karamelnim prelivom.
Sestavine:
17 g Coffee Flour
120 ml mleka
946 ml smetane
ščepec soli
ščepec muškatnega oreščka
473 ml rumenjaka
283 g rjavega sladkorja
1 strok vanilije
5 ml ekstrakta vanilije
Priprava:
Združite Coffee Flour in mleko v ponvi tre na majhnem ognju kuhajte toliko časa, da tekstura začne spominjati na pržganko.
V drugi ponvi zmešajte: smatano, sol, muškatni orešček in pasto iz Coffee Flour. Maso grejemo na majhnem ognju. Ko odstavimo mešamo z mešalnikom še 3 minute.
Zmešamo preostali sladkor s rumenjaki ter dodamo strok vanilije. Maso segrevamo na malem ognju in pri tem neprestano mešamo. Vanilijev ekstrat dodamo po želji.
Maso ohladimo in jo zmešamo v sladolednem mešalniku (po navodilih proizjavalca).