9/9

Kostanjev pire s krompirjem in mlado čebulo

20/01/2019

Priloga z mesom, posebno pečeni govedini ali perutnini. Odlična priloga za Martinovo.

Število porcij: 6-8 porcij

Martinovo je praznik veselja, vina in kostanjev. Na mizi je martinova pojedina, ki je običajno pečena goska. In kakšno prilogi izbrati. Vsekakor je to kostanj. Priporočamo vam enostavno pripravo kostanjevega pireja s krompirjem in mlado čebulo.

Sestavine:

  • 1.000 g krompir
  • 300 g nesladkan 100% pire iz maronov
  • 300 g mlada čebula
  • 100 g maslo
  • 200 g smetana
  • p.p. sol, poper
  • p.p. sveže nariban muškatni orešček

Priprava:

  • Krompir olupimo in narežemo. Kuhamo ga v slanem kropu približno 20 minut. Ga odcedimo in počakamo, da voda iz površine izpari. Ga pregnetemo.
  • Naravni pire iz maronov zmehčamo v multipraktiku, da postane mehak in kremast. dodamo ga krompirju in premešamo.
  • Istočasno narežemo čebulo na 1 cm dolžino, skupaj z zelenim delom. Maslo na ponvi stopimo in na njem 5 minut pražimo narezano mlado čebulo. dodamo smetano in začinimo. Zavremo in kuhamo nekaj minut, da se zgosti.
  • 2/3 kreme iz masla, smetane in čebule prelijemo preko maronov in krompirja in premešamo. Preverimo začinjenost in jo prilagodimo našim željam.
  • Zmes stresemo s servirno posodo in prelijemo s preostalo smetano in čebulo. Nekajkrat premešamo, pretežni del smetane naj ostane na površini. Na sredini naredimo luknjo in v njo damo malo masla.

Postrežemo zraven pečenega mesa. Odlično se prilega poljubni pečenki, še posebno goveji in perutnini.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah