9/9

Kalamari v mehki tempuri z majonezo iz pasione

20/01/2019

Recept Aula Sosa

Sestavine:

  • 150 g Narezani kalamari
  • 70 g Sosa Soft Tempura
  • 100 g Voda
  • p.p. Moka
  • p.p. Sol

Priprava

  • S stepalom zmešamo skupaj vodo in Sosa Soft Tempuro. Dobiti moramo homogeno maso. Pustimo, da fermentira približno 30 minut.
  • Rezine lignjev poljubno začinimo in jih rahlo pomešamo z moko. Vsak košček lignja pomočimo v tempuro in ocvremo v vročem olju do zlato rumene barve.
  • Postrežemo z majonezo iz pasijonke.

Majoneza iz pasijonke

Sestavine:

  • 100 g Pire pasijonke Ravofruit
  • 35 g Naturemul Sosa
  • 150 g Oljčno olje

Priprava:

  • S paličnim mešalcem dobro premešaj sadni pire pasijonke in Naturemul (naravni emulgator). Po kapljicah dodajam oljčno olje. Mešamo tako dolgo, da dobimo majonezo.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah