9/9

Brancin s Cointreaujem

20/01/2019

Na čilski način

Brancin

Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 brancin, filiran, očiščen
  • Sol
  • Bel poper, sveže mlet
  • 1/2 žlice peteršilja, nasekanega
  • 115 g soba rezanci z zelenim čajem, kuhani al-dente
  • 1 rumena buča, narezana na kocke in popečena
  • 3 češnjevi paradižniki, razpolovljeni

Marinada

Sestavine:

  • 12 cl olivnega olja
  • 20 cl Cointreau Original Concentre 60%
  • 12 cl pomarančni sok
  • 1 žlica lahke sojine omake

Priprava:

  • Zmešamo olje Cointreau, sojo in skupaj z brancinom damo v nevtralno posodo (ne reagira na kislino, ne priporočam jeklene, vzemite steklo ali polikarbonat, kislina v pomarančni reagira z jeklom), pokrijte in postavite v hladilnik preko noči.

Ribja pomarančna juha

Sestavine:

  • 6 cl marinade
  • 1/4 litra vode
  • 1 žlička ribje osnove Culinary Journey Sosa

Priprava:

  • Zmešaj marinado, vodo, zavri. Vre naj 5 minut, dodaj ribji fond Culinary Journey Sosa in nadaljuj s kuhanjem 5 minut.
  • Pečico segrej na 200°C.
  • Začini brancinov file, na dnu potresi z začimbami.
  • V kozici segrej olje in popeci file na vsaki strani po 1 in pol minute na obeh straneh.
  • Kozico z brancinom daj v pečico in do konca speci.
  • Segrej rezance in zelenjavo, dodaj juho in serviraj.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah