115 g soba rezanci z zelenim čajem, kuhani al-dente
1 rumena buča, narezana na kocke in popečena
3 češnjevi paradižniki, razpolovljeni
Marinada
Sestavine:
12 cl olivnega olja
20 cl Cointreau Original Concentre 60%
12 cl pomarančni sok
1 žlica lahke sojine omake
Priprava:
Zmešamo olje Cointreau, sojo in skupaj z brancinom damo v nevtralno posodo (ne reagira na kislino, ne priporočam jeklene, vzemite steklo ali polikarbonat, kislina v pomarančni reagira z jeklom), pokrijte in postavite v hladilnik preko noči.
Ribja pomarančna juha
Sestavine:
6 cl marinade
1/4 litra vode
1 žlička ribje osnove Culinary Journey Sosa
Priprava:
Zmešaj marinado, vodo, zavri. Vre naj 5 minut, dodaj ribji fond Culinary Journey Sosa in nadaljuj s kuhanjem 5 minut.
Pečico segrej na 200°C.
Začini brancinov file, na dnu potresi z začimbami.
V kozici segrej olje in popeci file na vsaki strani po 1 in pol minute na obeh straneh.
Kozico z brancinom daj v pečico in do konca speci.
Segrej rezance in zelenjavo, dodaj juho in serviraj.