SOL VIKINŠKA TERRE EXOTIQUE - 80 g
Kje uporabiti vikinško sol?
Močne, a nežne arome te vikinške soli so okusne s krompirjem, kuhanimi jajci in seveda lososom.
Vikinška sol je idealna za ribje ali piščančje marinade ali celo za tofu za vegetarijance. Njegov dimljeni okus bo poudaril karakter perutnine in se odlično ujema z drugimi dišečimi zelišči (timijan, rožmarin…). Okusno za poletni žar, za začinjanje vaših nabodal, paprike ali svinjskih in jagnječjih kotletov.
Kako najbolje izkoristiti vikinško sol?
Naše ideje za recepte za vikinško sol:
- Domače maslo iz vikinške soli: maslu dodajte 2 do 5 gramov vikinške soli. Idealen namaz na blini z dimljenim lososom;
- Ribe, marinirane v vikinški soli: ribe marinirate v soku 2 limon z nekaj ščepci vikinške soli in nekaj vejicami timijana 4 do 5 ur, nato jih pecite na žaru;
- Viking Salt mariniran losos: lososove zrezke namažite z mešanico Viking Salt in gorčice Savora ter pustite, da se marinirajo v hladilniku 2 dni;
- Ribji drobljenec Viking Salt: na koncu kuhanja ribo potresite z žličko Viking Salt;
- Dušen krompir z vikinško soljo: potresite 1 čajno žličko vikinške soli v vodo, ki ste jo uporabili za kuhanje krompirja v sopari, nato pa nekaj ščepcev vikinške soli potresite po krompirju tik pred serviranjem;
- Bešamel omaka Viking Salt: uporabite Vikinško sol namesto običajne soli v vaši bešamel omaki za pikanten pridih. Uporabite ta bešamel na svojem cvetačnem siru ali vašem croque-monsieurju;
- Foie gras iz vikinške soli: svoje kanapeje iz foie grasa potresite s ščepcem vikinške soli.
- No Hidrogen
- Vegan
- Zdrava hrana