TEMNA ČOKOLADA DOMORI VIDAMA COSTA D'AVORIO 66% - 1 kg
Ena redkih čokolad iz kakava afriškega porekla in aromatično noto. Predvsem zelo pozitivno preseneti. Prva čokolada sorte Forestero, ki jo je Domori priznal za aromatično in se lahko uvrsti v izbor izjemnih čokolad. Odlična je za pripravo napitkov, biskvitov, kolačev, krem, moussev, ganašev in seveda za vlivanje v tablice in izdelavo pralinejev.
V kolikor želite presegati standardne okvire in se podati v intenzivne aromatične sorte kakava je Costa d'Avorio pravi začetek.
Država in regija porekla:
Kakav, ki ga je Domori izbral na Slonokoščeni obali, prihaja z območja med vasmi Toumodi, Oulaidon, Taabo in Lilebe blizu obale.
Večina nasadov na tem območju je majhnih in gojijo Forastino (francoska) sorta kakava, ki je nastala v začetku 20. stoletja kot brazilski hibrid Amelonado in Guaiana iz francoske Gvajane.
Nekateri nasadi celo hranijo sledi čiste sorte Guaiane. Kakav je ekološko certificiran s strani zadruge Scay, ki ji predseduje Estelle Konan. Estelle se že več let ukvarja z ekološko trgovino.
Poleg skrbi za certifikate skupaj s strici upravlja tudi z družinskim nasadom. Ekološki nasadi zahtevajo ročno obiranje, naravno gnojenje z organskim ostanki in preprečevanje zajedavcev z naravnimi olji (predvsem Neem). Zadruga preverja, ali te pogoje izpolnjujejo vsi kmetje, podpirala jih je s posebnimi tečaji usposabljanja.
Zahvaljujoč dolgoročnim sporazumom o dobavi in dogovorjeni podelitvi kakovosti, zadruga lahko vlaga v postavitev fermentacijskega centra v lesenih škatlah.
Senzorika:
Prevladujoča nota kakava, ki jo spremljajo kokos, lešnik, krušna skorja in začimbe.
.
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.