TRINITARIO TANZANIJA 70% DOMORI - 50 g
Kakav, ki ga Domori izbira v Tanzaniji prihaja iz zadruge Kokoa Kamili, ki je bila ustanovljena z namenom izboljšanja organoleptične kakovosti tanzanijskega kakava. Kokoa Kamili kupuje "moker" kakav neposredno od lokalnih pridelovalcev in jim plačuje več, kot bi zaslužili, če bi kakav prodali že fermentiran in posušen. To pomeni, da so kmetje plačani več, prej in z manj truda. Čas in trud, ki bi ga porabili za fermentiranje in sušenje zrn, lahko torej porabimo za izboljšanje kakovosti načinov kmetovanja. Po nakupu se kakav fermentira v fermentacijskih centrih Kokoa Kamili, kjer stalno spremljajo njegovo kakovost in predelavo. Fermentacija poteka v lesenih zabojih, prekritih z listi banan, s sistemom kaskade v trajanju 6 dni. Po fermentaciji se zrna sušijo na mizah ,kjer 5 do 7 dni počivajo na soncu.
Vrsta:
Trinitario
Trinitario cacao je aromatičen kakavo. Predstavlja približno 8% svetovne letine. Trinitario je hibrid Criollo in Forastero cacao, ki združuje nekatere aromatične in senzorične lastnosti prvega z močjo in visokimi pridelki slednjega.
Domori je predelal to dragoceno sorto kakava, ki ga nabira iz nasadov, ki se nahajajo med Latinsko Ameriko in Afriko: v Kolumbiji, Venezueli, Peruju, Madagaskarju in Tanzaniji. Kakavova zrna Trinitario se nato vsak dan preoblikujejo po najkrajšem in najčistejšem receptu na svetu.
Domori je predelal to dragoceno sorto kakava, ki ga nabira iz nasadov, ki se nahajajo med Latinsko Ameriko in Afriko: v Kolumbiji, Venezueli, Peruju, Madagaskarju in Tanzaniji.
Država in regija porekla:
Dolina Kilombero v regiji Morogoro v Tanzaniji. Približno deset ur vožnje od glavnega mesteca Dar es Salaam iz vasi Mbingu na meji s čudovitim narodnim parkom gorovja Udzungwa.
Senzorika
Prevladujoče note kakava in začimb s sadnim zaključkom.