TRINITARIO PERU 70% DOMORI - 50 g
Nežna svežina in diskretna kislost obogatita čutni profil tega kakava iz celinskega Perija. Gojijo ga na zemlji, ki jo obdajata reki Ucayali in Marañon. Ob reki Rio Ucayali smo Evropejci prvič prišli v stik s kakavom. In to je področje od koder naj bi rastlina kakavovec »Theobroma« izvirala.
Kakav nosi nosi okus socialne note: pridobljen je iz zadružnih nasadov Sumaqao, ki združuje majhne, lokalne, marginalizirane kmete, ki jim je uspelo ustvariti življenje z gojenjem kakava na treh glavnih območjih, Vrae , Ayacucho in San Martin.
Vrsta:
Trinitario
Trinitario cacao je aromatičen. Predstavlja približno 8% svetovne letine. Trinitario je hibrid Criollo in Forastero cacao, ki združuje nekatere aromatične in senzorične lastnosti prvega z močjo in visokimi pridelki slednjega.
Država in regija porekla:
Perù z dvema glavnima zemljepisnima krajema - dolinama rek Ucayali in Maranon, pritokov Amazonije. Proizvodnja poteka v 5 regijah: VRAE, Ayacucho, Cuzco, Junin, Ucayali in San Martin.
Senzorika:
Zelo občutljiva z diskretno kislostjo in svežim okusom, zaradi česar je močan protagonist v visokem slaščičarstvu.