Domori Criollo
Criollo kakav predstavlja samo 0,001% vse svetovne letine.
Criollo je absolutno najbolj redka, dragocena in naravna vrsta kakava. Gianluca Franzoni, ustanovitelj Domorija, je s svojim verovanjem v njegovo žlahtnost ponovno obudil in spodbudil pridelavo, čeprav ima zelo nizek donos, svojo šibkost in nizko odpornost na bolezni. Čar izjemnosti tega kakava je v njegovi čistosti. Ima neverjetne aromatične note in ekstremno mehkobo, zato ponuja popolnoma čiste okuse brez kompromisa. Kot da Criollo nikoli ni bil pomešan z drugimi sortami, je v vsej svoji zgodovini utrpel najmanjše spremembe. To povzroča močno genetsko erozijo in občutljivost na zunanje dejavnike, ki omogočajo obnavljanje in nego. Je zelo občutljiva rastlina z izjemnimi aromatičnimi lastnostmi: note suhega sadja, dišava po svežem kruhu, džemu in smetani. Značilnost plodu je izredno nizka vsebnost pigmenta antociana, kar pomeni, da nima elementov trpkosti, kar še povečuje njegovo veljavo in izjemen okus.
Domori izbor Criollo
Domori pomeni razliko. Najboljši kakav, najbolj redke sorte Criollo je vzgojen na "Haciendi San Jose" v Venezueli, kjer skrbno čuvajo gensko raznolikost te izjemne sorte.
Pripravili smo ti poseben paket izjemnih in najboljših čokolad iz tega izjemnega kakava, kjer lahko okusiš njihove posebne lastnosti.
Priložena je tudi brošura, ki te vodi skozi pokušino.